Top Menu

HooWah in nijmegen

Hoo Wah: Chinees afhalen in overvloed

Hoo Wah bestaat niet meer.
Volgens de verhalen heeft oosters restaurant Hoo Wah het lekkerste Chinese eten van Nijmegen. En je schijnt er ook Thais te kunnen eten. Dat willen we wel eens uitproberen. Maar niet om daar op te eten. De locatie oogt nu niet zo uitnodigend, omdat Plein 1944 nu geheel op de schop gaat en een grote bouwput is. Even snel langsgaan en afhalen kan ook! Dus dat doen we.

Het oosterse restaurant ligt op de 1e verdieping, maar meteen aan het einde van de hal, bij binnenkomst, is de afhaal balie naast de trap omhoog. Met twee zitjes waar je kunt wachten op je afhaalbestelling. Erg handig en comfortabel.

Afhaalspecialiteiten

Hoo Wah heeft het afhaalmenu al klaar liggen. Zowel Chinese als Thaise specialiteiten. Naast de reguliere kaart heeft zij familiemenu’s voor 4 of 5 personen. Teveel voor ons, nu. Daarnaast hebben ze speciale afhaalspecialiteiten. Dus daar kiezen we er wel een van. Voor slechts 9,90 euro krijg je hier malse stukjes gesneden kipfilet met frisse lente-uitjes, rode peper, roergebakken in pittige knoflooksaus, gecombineerd met Chinees groenten, Tahoe en cashewnoten. Bij elk menu krijg je een bak witte rijst. En tegen kleine meerbetaling kun je mihoen of nasi bestellen.

Een bestelling is genoeg voor twee!

Naast de specialiteit willen we nog wat extra afwisseling. Dus ook bestellen we de Peking eend. en daarnaast de vegetarische maaltijd met groenten en Tahoe. Al met al een prima afwisseling. Maar we hebben het gevoel dat we voor een hele straat eten mee naar huis nemen. De kipspecialiteit blijkt al verdeeld over twee verschillende bakjes. Met de extra’s en alle bijbehorende witte rijst, nasi en mihoen, hebben we een afhaalmenu voor wel drie dagen! We zullen eens even testen als we een bakje invriezen: of dit lekker blijft. En wat als we die bak witte rijst van de week gaan roerbakken?

Niet alles even lekker…

We zijn al niet echt fan van Chinees eten. We wilden perse Hoo Wah een keer uitproberen, vanwege zijn goede recensies. Maar nu weten we het zeker: wij zijn niet in de wieg gelegd voor Chinees eten. We vinden de Peking eend te droog, tahoe niet je dat, de kip iets te glibberig en tahoe had voor ons niet gehoeven in de vegetarische schotel. De groentes daarentegen zijn allemaal heerlijk knapperig, rijk gevuld en veel afwisseling. Met veel paddenstoelen, paprika, bamboescheuten. En hier en daar een rode peper en cashew noot.

,

2 reacties op Hoo Wah: Chinees afhalen in overvloed

 1. Jacolien april 21, 2011 om 12:56 #

  De sushi die we hier hebben gegeten was heerlijk.
  Er waren echter wel wat minpuntjes.
  We moesten steeds zelf vragen om extra drinken, de bediening kwam ’t niet vragen.
  De grootste tegenvaller is dat we extra moesten bijbetalen voor een beetje overgebleven rijst. We hadden rijst voor 1 persoon besteld, maar kregen een portie voor 2 personen.
  Regel in het restaurant is dat je extra betaalt voor restanten t.g.v. verspilling. Maar wij hebben niks verspild, de portie was gewoon te groot voor 1 persoon, naast alle andere hapjes.
  Flauw dat ze zo extra geld willen verdienen.

 2. Appelveen september 23, 2011 om 22:45 #

  Geen aanrader. Uitgebreide sushi-kaart, maar geen probleem: alles smaakt
  immers toch hetzelfde. Daarmee een echte Chinees die op een andere toer
  is gegaan. Mist volledig de finesse van de Japanse keuken.

  Bediening is traag, weinig attent en rommelig; gerechten die op verkeerde tafels belanden, etc..

  Niet duur, maar dan nog: beslist het geld niet waard.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.