Top Menu

Het gerecht in nijmegen

Het Gerecht: Eenvoudige maaltijden voor de kleine beurs

Als man alleen ben ik na het vertrek van mijn ex-vrouw Ans voortdurend op zoek naar goedkope plekken om een goede avondmaaltijd te scoren. Ook fijn is natuurlijk dat je dan zelf de afwas niet hoeft te doen. Die beide zaken vind je in restaurant Het Gerecht. In Het Gerecht, in het Grotiusgebouw van de Radboud Universiteit Nijmegen, kunnen medewerkers en studenten lunchen en ook een warme maaltijd verkrijgen.

Maar gelukkig kan een eenvoudige man als ik er ook voor een maaltijd terecht…

Bij Het Gerecht sta je even in de rij

Soms staat er een enorme rij te wachten om een bord lekker eten op zijn dienblad te kunnen zetten. Vanavond valt het mee en kan ik kiezen tussen een pasta met rode saus en een schnitzel met erwtjes, maïs en rösti-rondjes. Een aardige bijzonderheid van Het Gerecht is dat het vlees en soms de vis hier in het volle zicht op een grillplaat worden gebakken. Soms ruik ik al als ik in de gang loop: “Ah! Vanavond eten we zalm. Mmmm.” Dit keer wordt het wat mij betreft schnitzel.

Waar ga ik zitten?

Bij Het Gerecht kun je op verschillende manieren gaan zitten met je bord. Als het weer het toelaat is er een fors buitenterras. Vanavond is het daar nog wat te fris voor. Binnen heb je de keus tussen vrij hoge tafels met hoge banken (gezellig als je met vrienden bent). Zelf ga ik in mijn eentje zitten op een van de moderne, draadstalen stoelen en schuif ik aan aan een vrij klein tafeltje.

Die rösti-rondjes vind ik altijd hartstikke lekker, dus daar doet Het Gerecht me vanavond een groot plezier mee. Daar zet ik gretig de tanden in. Ook de schnitzel is hier van de grill-plaat veel lekkerder dan vroeger uit de koekenpan van Ans.

Lastige erwtjes en plastic lepels

De erwtjes en maïs krijg ik minder makkelijk te pakken. Die springen vrolijk weer van mijn vork. Ork, ork, ork, zullen we maar zeggen. Soms zijn de lepels op en beslist Het Gerecht dat het dan maar even met plastic lepels moet, wat ik minder prettig vind, maar soit allé. Lekker goedkoop eten is ook wat waard, nietwaar? Vanavond is het vakje met metalen lepels gelukkig goed gevuld en ga ik met een tevreden gevulde maag terug naar huis.

ru.nl/facilitairbedrijf/horeca/gerecht

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.