Top Menu

Hema in nijmegen

HEMA: Goedkoop eten aan de Grote Markt

Het regent en het stormt in Nijmegen. Binnen heb ik helemaal geen zin om in mijn eenzame uppie voor mezelf te gaan staan koken. Gelukkig heb ik van een goeie vriend de tip gekregen dat je in de HEMA voor een schappelijk prijsje een behoorlijk maal kunt scoren. Ik besluit de elementen te trotseren en begeef me naar de HEMA aan de Grote Markt om daar een maaltijd te gaan genieten.

Dat pakt gelukkig best goed uit…

Gelukkig heeft de HEMA een roltrap

Het restaurant is op de tweede verdieping, enigszins verdekt opgesteld. Bereikbaar met de roltrap en gelukkig is er ook een lift. Ik neem de roltrap. Na enig zoeken vind ik het restaurant. Pak een dienblad, ga in de rij staan, die vandaag gelukkig redelijk kort is. Ik maak een keuze uit het menu van de dag, dat in verlichte bakken aan de muur hangt.

Het zoemende schijfje

Ik maak een keuze en krijg, van een van de meisjes die hier vandaag bedienen, een raadselachtig en zilverkleurig schijfje mee. Met daarbij de uitleg dat dit UFO-achtige apparaatje zal gaan trillen en piepen als mijn bestelling klaar is. Ik loop naar de kassa om af te rekenen en zoek een zitplaats.

Het schijfje trilt en piept!

Na eventjes gewacht te hebben gaat het schijfje inderdaad piepen en trillen. Ook gaan de rode lampjes langs de rand knipperen. Even ben ik bang dat het zo’n Transformer is, waar je de laatste tijd zo veel van hoort, maar al deze signalen geven alleen aan dat ik mijn bord met eten op kan halen.

Ik heb kip/kerrie met rijst besteld. Deze wordt geserveerd met Basmati-rijst: een geurige, zachte rijst die al heel lang één van mijn favoriete soorten is. De kip/kerrie is behoorlijk pittig, maar daar houd ik wel van. Zeer goed klaargemaakt, moet ik zeggen. Om te blussen ligt er een kleine portie rauwkost tegen de kip aangevleid.

Ook nog een lekker toetje

Als toetje neem ik een stuk chocoladetaart. Hij is machtig maar ook lekker klef, precies naar mijn zin. Buiten regent en stormt het nog steeds, maar met dit luxe en toch goedkope maal achter de kiezen kan ik daar nog wel even tegen.

hemawinkels

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.