Top Menu

espressobar caffeina In Nijmegen

Espressobar Caffeina: Cafeïne kick aan de Grote Markt

Espressobar Caffeina bestaat inmiddels niet meer. In het pand zit nu De Bruijn.
Toen voor ons een espresso of cappuccino nog het enige alternatief voor een gewoon bakkie troost was, slurpten ze in Amerika al aan de Iced Caramel Macchiato en Frappuccino. Althans dat zag ik in Amerikaanse films. Maar met de komst van ketens als Starbucks naar Nederland kunnen we hier ook aan de exotische blendes. En ook in Nijmegen blijven we niet achter.

Naast de ketens Starbucks en Bagels & Beans hebben we nu ook al enige tijd onze eigen espressobar aan de Grote Markt…

Buitenshuis koffie drinken

Zoals ze in Spanje en Italië voor het werk, aan de bar, een espresso weg tikken zover zal het hier niet komen. Daarom is Espressobar Caffeina gewoon gezellig en kneuterig ingericht en niet met zo’n grote metalen bar zoals je in de Zuid-Europese landen wel ziet. Het interieur is modern maar wel warm. Met lichtblauwe stoeltjes en grote foto’s aan de muur.

Ze hebben zelfs een speciaal leeshoekje met comfortabele fauteuils waar boeken en tijdschriften voor je klaar liggen. Heel knus allemaal. Maar dat is meer iets voor de winter, dus neem ik plaats op het terras met uitzicht over de grote Markt. Wel jammer dat je dan tegen die lelijke Hema en V&D aankijkt. Dus vooral links blijven kijken, want dan dan heb je uitzicht op het mooie waaggebouw.

Mierzoete Vanille Cappuccino

Normaal drink ik koffie zonder suiker, maar nu ik hier toch ben wil ik wel iets speciaals. En dus bestel ik een Dolce Vita Chocolade. Dit is een kopje koffie of thee naar keuze met vier Italiaanse bonbons. En om het feest extra zoet te maken kies ik uit de lijst met koffies een Vanille Cappuccino. Dit is een cappuccino met vanille siroop.

Het glazuur spat zowaar van mijn tanden als ik een slok van de vanille cappuccino neem. Na ook nog twee bonbons schreeuwt mijn gebit om een tandenborstel. Maar als echte Hollander zet ik door, want ik heb er tenslotte voor betaald. Nee, dit was niet de beste keuze voor mij maar het is wel sfeervol koffie drinken zo in het zonnetje. En dan serveren ze de koffie ook nog in hele gezellige ouderwetse bruine kopjes. Ik voel me net een relaxte Italiaan…

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.