Top Menu

Eetcafe de Serre in nijmegen

Eetcafé de Serre: Turkse hapjes ofwel Meze

Afgelopen vrijdag kwam een goede vriend uit Den Haag op bezoek in Nijmegen. Om 19:00 zou hij aankomen op Nijmegen centraal. Hij zal wel hongerig zijn van de lange treinreis, dacht ik. Dus laten we een hapje eten in de buurt van het station. Eetcafé de Serre, daar ben ik al lang niet meer geweest. Je kunt er lekker eten en is op een steenworp afstand van het station in Nijmegen. Da’s wel zo praktisch.

Bij binnenkomst in de Serre zijn er al heel wat tafeltjes bezet. Ook is er een aantal tafeltjes gereserveerd. Maar gelukkig is er nog net een plekje voor ons.

Vakantie in Turkije

Mezes, daar had ik echt zin in, zegt mijn tafelgenoot. Ken je dat dan, vraag ik verbaasd. Natuurlijk, ben je nooit op vakantie geweest in Turkije? Uh, jawel maar ik kan me niet herinneren dat ik daar zulke kleine hapjes at. Maar goed, het is dan ook een hele tijd geleden dat ik in Turkije op vakantie was. Maar eerst een biertje, zegt de Hagenees. Groot gelijk heeft ie, want ze serveren hier Jupiler …

Grote groepen

We kunnen moeilijk een keus maken uit al die verschillende Turkse hapjes op de kaart. Daarom vragen we aan de serveerster om gewoon maar wat lekkers neer te zetten. Dat doen we eigenlijk alleen bij grote groepen, zegt ze. Wel kan ik jullie helpen om een keus te maken. Dat lijkt ons prima. Doe maar van alles wat. Vlees, vis, vegetarisch en salade. Maar geen kip, want daar ga je dood aan tegenwoordig, zegt mijn disgenoot. Uiteindelijk komen we gezamenlijk tot de volgende zes gerechtjes: Gekruide gefrituurde aardappeltjes, Gekruide lamsspies van de grill, Gekruide gehaktballetjes in pittige tomatensaus, Tilapiafilet in een saus van knoflook en witte wijn, Pasteitje met gekruide spinazie en groentesaus uit de oven, Salade van tomaat, komkommer, paprika en rode uien met basilicumdressing. Het smaakt ons allemaal evengoed en de zes gerechtjes zijn meer dan voldoende voor ons tweeën.

Meze eten bij Eetcafé de Serre

Meze of mezze is een selectie van kleine gerechten die worden geserveerd in het Middellandse-Zeegebied en het Midden-Oosten als voorgerecht. Bij Eetcafé de Serre eet je dit als hoofdgerecht. En dat kan prima als je ieder ongeveer drie verschillende gerechtjes besteld, dan heb je een volledig maal.

eetcafedeserre.nl

,

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.