Top Menu

Duivelsberg in Berg en dal

De Duivelsberg: heerlijke pannenkoeken na een fikse wandeling

Al eerder aten we bij Pannenkoekenrestaurant ’t Hoogstraatje in Nijmegen en we wisten al dat dit voorheen gekoppeld was aan De Duivelsberg. Bij mooi weer maken we graag een wandeling en we zijn dol op pannenkoeken. Dus op naar De Duivelsberg. Dit pannenkoeken restaurant ligt in Berg en Dal, aan de rand van Nijmegen, op een prachtige locatie in het bos. Daar waar drie wandelroutes samenkomen.

We besluiten niet daar onze wandeling te starten, maar er simpelweg vanuit Nijmegen heen te wandelen. Een leuke tocht.

Een echt familie pannenkoekenrestaurant

De plek in het bos, met een ruim terras en een eenvoudige landelijke inrichting binnen is een prachtige locatie. Ideaal geschikt voor families met kindjes op een lekkere zondagmiddag. Het terras heeft gasbranders dus is verwarmd. Dus daar gaan we eerst zitten, na een fikse wandeling van bijna 7 kilometer. Compleet met speeltuin en een ‘hondenbar’ is dit terras uitgerust. Bij mooi weer echt een feestje. Maar al snel begint het druilerig te regelen, dus na ons voorgerecht – courgettesoep – gaan we snel naar binnen. Het is behoorlijk vol, maar er blijkt nog precies een tafeltje voor ons vrij. De stoeltjes zijn klein en recht met een rieten zitting. En de potten stroop staan uitnodigend op tafel.

Proefpannenkoek van de maand augustus

Ook De Duivelsberg heeft, net als ’t Hoogstraatje, een Topper. Een pannenkoek, waarvan een deel van de omzet naar het goede doel gaat. Daarnaast serveren ze De Proefpannenkoek van de maand. Dus die nemen we in ieder geval: Een spannende zoete combi van pannenkoek met appel, kokos en mangosaus. Daarnaast een ‘gewone’ appelspek pannenkoek. Beiden een lust voor het oog. En stillen stevige trek. Ze smaken heerlijk, samen met rose en een biertje. Na dit ‘diner’ gaan we wandelend terug naar Nijmegen. Helaas stopt het mooie weer en worden we overvallen door een bui. Wat heet: een wolk breuk. Na behoorlijk wat tijd schuilen geven we het op en gaan we verder liftend naar huis.

duivelsberg.nl

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.