Top Menu

de dromaai in nijmegen

De Dromaai: Happen en stappen voor weinig flappen

Als je langs de Vue Bioscoop aan Plein 1944 loopt, komt de geur van popcorn je tegemoet. Mmmm… lekker! Maar eerst een ander hapje eten bij eetcafé De Dromaai ernaast. Want daar hebben ze een leuke aanbieding! Namelijk, uit eten en een film naar keuze voor maar € 19. Als het zo goedkoop is, dacht ik bij mien eigen. Dan kan ik mijn lieve buurvrouwke wel een keer mee uit vragen.

Dus de stoute schoenen aangetrokken en dat leuke vrouwke mee uit gevraagd voor een date. Wij hadden namelijk volgens mij wel een klik, so al kletsend in de flat.

Vreemde gerechten bij De Dromaai

Hoewel… Daar zat ik nu maar te wachten. Kwart over vijf en ze kwam maar niet. Vast maar een pilske bestellen en de vreemde menukaart van de Dromaai bestuderen. Op deze bijzondere menukaart staan gerechten als Muisgehaakte Soep, Zakje Palm, Saté Han de Vaas en ga zo maar door. Allemaal grettig peprijsd, zeg maar.

Je merkt het al, de letters raken hier wat door de war. Het is een grapje, dat ook al opvalt in de naam van het eetcafé. Draai de letters om en je zit in café De Omdraai. Op de menukaart wordt het uutgeleid: je draait woorden zo om dat er nieuwe, grappig klinkende woorden ontstaan.

Lekker Pisvotje?!

Terwijl het kwart voor zes wordt, besluit ik toch maar te gaan eten. Het omdraaien van de gerechten levert niet altied een smakelijk klinkend resultaat op. Ik lust best graag vis, maar uit een pisvotje?! Goed voor de gezondtied, volgens sommigen. Dus laat maar komen.

Het pisvotje smaakt prima, de dillesaus die ik er zelf bij gekozen heb is romig en subtiel. Overigens, als je liever geen vlees of vis eet, is er voor jou een speciale vegetarische menukaart.

Bij de hoofdgerechten krijg je standaard twee salades, een sausje naar keuze en warme groenten. Stokbrood met kruidenboter krijg je van het huus. Alles bij mekaar heel wat eten voor die € 19.

Verdikkie, waar blijft ze nou?

En ze komt maar nie. Om mijn verdriet te verdrinken laat ik een glas witte wijn aanrukken. Proost, mensen! Als het wat mooier weer geweest was, hadden we lekker in het sunneke op het grote terras kunnen zitten. Maar ach, het pisvotje verzacht veel.

Hier binnen is het trouwens voor een maandagavond behoorlijk druk. Als je met een grotere groep bin, kun je ook op de bovenverdieping van De Dromaai terecht. Daar stit een leuke, lange tafel te wachten op meer bezoekers.

Arretjescake als bij opoe vroeger

Ik besluit mesellef nog verder te troosten door als toetje de Arretjescake te bestellen. Dat is een bijzondere soort chocoladecake, die mijn opoe vroeger vaak maakte. Hier serveren ze hem met een bol vanille-ijs en slagroom. Bijzonder troostrijk maar kijk uit, dit is een machtig toetje. Ik heb er een deel van meegenomen om thuus verder te genieten. Dat zal haar leren!

De Dromaai
Plein 1944 25, 6511 JC Nijmegen
024 360 0085
Bezoek website

,

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.