Top Menu

cafe van buren in nijmegen

Café Van Buren: Healthy en goedkoop eten

Op een heel gewone maandagavond gaan we met zijn tweeën eten in het gesellige Café Van Buren aan de Molenstraat in Nijmegen. Hoewel het maondag is, raakt de zaak al snel behoorlijk vol. Studenten vooral. Op de achtergrond klinkt Nederlandstalige muziek, maar gelukkig niet knetterhard. We bestuderen de menukaart en weten al snel onze keus te bepalen. Je kunt hier voor een goedkoop driegangenmenu kiezen, maar wij gaan alleen voor een hoofdgerecht. Nog goedkoper 🙂

Mijn tafelgenoot Leo kiest voor de salmfilet, gemarineerd in oestersaus met mierikswortel, crème fraïche en paksoy. Klinkt verrassend! Eiges heb ik trek in de MRIJ Rib Eye steak. MRIJ betekent dat ie uit de Maas, Rijn en IJsselstreek komt. In elk geval vlees van lokale afkomst, wat goed schijnt te zijn voor het milieu. Dat draag ik als oud milieustraat-medewerker echt een warm hert toe. Da’s logisch…

Je kunt ‘Healthy’ eten bij Café Van Buren

Onderdehand dat we wachten tot het eten komt, bekijken we onze omgeving. Op een grote poster kun je ontdekken dat Café Van Buren duidelijk de nadruk legt op gesond eten. Er staan boekweitnoedels op het menu, speltbroodjes en havermoutwafels. Op de menukaart staat achter sommige gerechten het Engelse ‘Healthy’. Zo weet je welke gerechten gezond zijn. Kei handig!

Mijn eerste terrasje van het jaar

Het is maar goed dat er boven het terras grote verwarmingslampen hangen. Want hoewel er een lekker lentesunneke schijnt, is het nog best fris. Gelukkig kan ik me ook een beetje warmen aan m’n rode wijntje. In dit geval een Vistana Cabernet Sauvignon. Dit is mijn eerste terrasje van het jaar. Altijd weer een bijzonder moment.

MRIJ Rib Eye steak en Zalmfilet

De bediening drentelt vrolijk rond en brengt ons met zwier de steak en de zalm. Smaokelik eten! Nou, dat is zeker het geval. Leo is tevreden met zijn zalm, die een soort Oosters tintje heeft gekregen dankzij de oestersaus waarin ie gemarineerd is. De mierikswortelsaus maakt het extra apart. Omdat mijn steak medium rare gebakken en goed doorregen is, is ie lekker mals. Als mijn liefe ex-vrouw Ans zo’n lekkere steak had kunnen bakken, ach, dan waren we nu misschien nog bij elkaar.

We hebben allebei ook lekker dikke frieten bij onze bestelling gekregen. Wel een beetje weinig mayo. Maar ach, dat is natuurlijk ook niet erreg ‘Healthy’. Dan doop ik de frieten maar lekker in de kalfsjus waar de steak in gesmoord is.

Café Van Buren
Molenstraat 89, 6511 HC Nijmegen
024 323 4162
Bezoek website

, ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.