Top Menu

beij ons in nijmegen

Beij Ons: Lokale biertjes en goedkoop eten

Vanwege mijn lage uitkerinkje blijf ik voor mijn avondeten op zoek naar goedkope adresjes. Met mijn ouwe maat Leo probeer ik deze keer Beij Ons in Nijmegen Oost. Dit proeflokaal is van dezelfde eigenaars als Hobbema. Die tent kost mij te duur, maar mijn collega ‘foodie’ Michel vond het eten daar kei lekker, zei die zelf.

We kiezen een plaatsje op het terras en laten eerst wat verkoelende drankjes komen, want het is stralend weer. Leo is blij met het ruime assortiment van speciaalbieren, van onder andere de lokale brouwerijen De Hemel en Oersoep. Zelf kies ik voor een lekker glas koele witte wijn. Een Sjardonnay, geloof ik.

Heb je niet zo’n mooi weer als mij, dan kun je ook prima binnen eten.

Elke week een ander menu Beij Ons

Ze hebben hier elke week iets anders op de kaart staan. Wij hebben onze keus snel bepaald. Doe ons allebei maar het vispotje. Dat staat redelijk snel voor onze neus. Gelukkig, want mijn maag begon al te knorren. Er zitten standaard lekkere dikke frieten, een klein schaaltje mayonaise en een slaatje bij. En het kost allemaal niet duur 🙂

Trouwens, je kan er ook lekker lunchen, heb ik begrepen.

Het vispotje smaakt ons goed

Het vispotje komt overduidelijk uit de oven, want de bechamelsaus pruttelt nog na. Onder de saus bespeuren we stukken zalm en witvis. En we menen ook wat garnaaltjes en venkel te ontdekken.

Van die verse venkelsprietjes zou mijn lieve ex-vrouw Ans hebben genoten. Wat dat betreft is zij een groter konijn als ik. Het vispotje is subtiel en romig, een ideale combinatie. Kei lekker! De ferme, Vlaamse frieten laten zich ook prima weg eten.

Proeflokaal Bij Ons is kortom een prima adresje, voor wie op zoek is naar betaalbaar, smakelijk eten. En als je kinderen bij hebt, kun je die in het speeltuintje aan de overkant kwijt. Da’s wel zo rustig.

Proeflokaal Bij Ons
Daalsedwarsweg 21, 6521 EE Nijmegen
024 323 7020
Bezoek website

, ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.