Top Menu

bakker max

Bakker Max: Ontbijt en lunch op zijn Turks

Bakker Max bestaat inmiddels niet meer. In het pand zit nu SushiPoint Nijmegen.
Bakker Max, in het centrum van Nijmegen, is een Turkse bakker. De naam doet niet erg Turks aan. Maar Max is dan ook niet de naam van de eigenaar, zoals ik eigenlijk verwachtte. Nee, Max staat voor Maximaal. Bakker Max verkoopt namelijk naast brood, wat je van een bakker mag verwachten, allerlei Turkse lekkernijen voor je ontbijt of lunch.

En daarnaast serveren ze ook nog verfrissingen van vloeibare aard…

Verrassend assortiment

Elke keer als ik bij Bakker Max kom word ik verrast door nieuwe producten die ze aan hun assortiment hebben toegevoegd. Zo werd ik vandaag verrast met de vraag of ik zin had in een kopje thee of koffie. En of ik daarbij zin had in een Simit, de Turkse variant van een bagel. Eigenlijk wist ik vandaag niet zo goed waar ik zin in had, dus ja een kopje thee met een Simit leek me heerlijk.

De Simit

Een simit is een ringvormig broodje met sesamzaadjes erop. Het lijkt op een bagel, die je veel in Amerikaanse films ziet. In Turkije worden simits als ontbijt of als tussendoortje gegeten, vaak met çay (Turkse thee). De broodjes worden verkocht door bakkers en door simitverkopers op straat.

In de zaak eten

Bakker Max heeft in de zaak twee sta-tafels en een bank waar je je ontbijt of lunch kan nuttigen. Als slurpend aan een mijn thee en knabbelend aan mijn Simit kijk ik rond wat er verder nog te koop is. De Lahmacun, ook wel Turkse pizza genoemd, kende ik al van Bakker Max. Maar ik zie ook dat ze nu allerlei Turkse tapenade’s, salades, dolmades en olijven verkopen. Volgens de verkoopster worden deze elke dag vers gemaakt, zonder kunstmatige toevoegingen als kleur- en smaakstoffen. Bakker Max levert deze hapjes niet aan huis, maar je kunt in de winkel wel een bestelling plaatsen. Voor als je bijvoorbeeld een feestje hebt.

, , , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.