Top Menu

Ambacht In Nijmegen

Ambacht: Eerlijk eten afhalen in Oost

Ambacht bestaat inmiddels niet meer. In het pand zit nu Emmy Indonesisch Specialiteiten Eethuis.
Sinds vorige week zondag heeft Nijmegen er een nieuw eettentje bij. Het heet Ambacht en zit aan de Prins Hendrikstraat in Oost. Hoewel ze een aantal stoelen hebben, richt ambacht zich voornamelijk op het afhalen en bezorgen van jouw warme maaltijd. De producten die ze daarvoor gebruiken zijn veelal biologisch en komen van regionale producenten.

Zo komt bijvoorbeeld hun vlees en gevogelte van de, bij ons welbekende, biologische slager Sjek Floor. Dat kunnen wij van Nijmegen Eet natuurlijk alleen maar aanmoedigen…

Mediterraan met Hollandse invloeden

De keuken is mediterraan georiënteerd met Hollandse invloeden. Dat had ik liever andersom gezien, om meer recht te doen aan het concept. Bij de naam Ambacht, de klassieke vormgeving van het logo en de slogan eerlijk eten denk ik namelijk niet direct aan mediterraans. Maar eerder aan rustieke gerechten als stoofvlees, oma’s appelmoes en balkenbrij. Dus een accentverschuiving naar meer stamppotjes en minder pasta op de kaart, zou mij erg aanspreken. Van die mediterraanse keuken is er al zoveel.

Gesmolten boter

Ik bestel de pikante kip met groentjes, geroosterde aardappeltjes en citrus-basilicum boter. Deze kost € 8,49 en is dan ook meteen het duurste gerecht op de kaart. Dus das allemaal prima betaalbaar. Bij thuiskomst valt als eerste op dat de citrus-basilicum boter al voor de helft gesmolten is, omdat die tegen het warme eten aanligt. En dat is jammer want die boter is super lekker. Daar moeten ze echt, qua verpakking, iets anders op verzinnen. Verder smaakt het eten prima, maar is de portie niet voor de grote eter. Dus reken je jezelf daartoe dan raad ik je aan om ook een van de soepen te bestellen.

,

6 reacties op Ambacht: Eerlijk eten afhalen in Oost

 1. teleurgesteld oktober 25, 2011 om 20:57 #

  Pikante Kip en Sate van de haas smaken prima. Je krijgt alleen voor 9,50 veel te weinig. Namelijk 3 a 4 stukjes vlees aan een spiesje. +/- 6 aardappelpartjes en een paar schijfjes komkommer met azijn. De prijs in verhouding tot de portie is lachwekkend. Zouden ze voor de maatman een kind van 6 hebben genomen?

  • G. Brok juli 13, 2012 om 20:36 #

   Komt misschien wel erg laat dit antwoord, maar goed dat is nu eenmaal zo. Je krijgt te weinig is de boodschap.
   Ik vind de porties prima. Ik heb bijvoorbeeld ‘saté van de haas’ meerdere keren besteld (voor mezelf, alleen dus) en dat was prima, meer dan voldoende voor 1 persoon !
   Onlangs trouwens de pikante kip geprobeerd en ik kan niet anders zeggen dat ook dit gerecht meer dan goed smaakt, in de juiste proportie.
   De enige wanklank wat mij aangaat betreft de lasagne. Die was toen ik hert gerecht bestelde gewoon niet goed (harde deeglaagjes). Toen ik daar later, in de zaak, op terug kwam werd mij spontaan voor een volgende keer een gratis portie aangeboden. Service dus ook meer dan ok, lijkt me !

   Gijs

 2. Myrthe april 14, 2012 om 12:50 #

  Erg tevreden over de Ambacht. Heb nu twee keer voor meerdere personen daar eten gehaald. Ze houden goed rekening met allergieën en in alles blijkt een grote passie en kennis van de horeca. Hiernaast is het eten erg goed op smaak en werken ze met goede producten. Een aanwinst voor Nijmegen!

 3. Stefan augustus 31, 2012 om 20:00 #

  Wat een waardeloos eten. Zelf het broodje kroket van het tankstation wat ik vandaag gegeten heb was beter. Duidelijk eens en nooit meer. Te duur en niet eens lekker. Sterker nog ik werd er gewoon chagrijnig van 🙁

 4. Claudia augustus 29, 2013 om 22:47 #

  We hebben meerdere keren eten laten bezorgen en het was altijd prima. De laatste keer werd een van ons echter ziek nadat ze de risotto gegeten had.

  Toen ze de dag erna langsging om dit even te melden, kreeg ze de wind van voren van de kok. Hij durfde zijn hand ervoor in het vuur te steken dat met zijn eten niets mis was en meer van dit soort uitspraken.

  Het werd echt te bont toen hij tot 2 keer toe suggereerde of ze niet toevallig zwanger was of zwanger was maar het zelf nog niet wist! Zo onprofessioneel, onbeschoft en ongepast!

  Aan ons hebben ze echt klanten verloren met dit gedrag.

Trackbacks / Pingbacks

 1. Recensie Pasundan Nijmegen - september 6, 2011

  […] Ambacht half augustus zijn deuren, bij Pasundan staan ze sinds begin september voor je […]

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.