Top Menu

voorheen slagerij de jong in nijmegen

Voorheen Slagerij de Jong: Het enige volledig vegetarische restaurant van Nijmegen!

Het is wel een leuke grap, om je als vegetarisch eethuis Voorheen Slagerij de Jong te noemen. Vroeger een echte slager, nu het enige volledig vegetarische restaurant van Nijmegen. Nieuwsgierig gemaakt gaan wij er met zijn tweeën eten. Het concept is ‘eten wat de pot schaft’. Geen uitgebreide menukaart, dus. Een voorgerecht, een bord vol groentegerechtjes en een nagerecht staan ons vandaag te wachten.

Creatieve inrichting bij Voorheen Slagerij de Jong

Wat de inrichting betreft heeft Voorheen Slagerij de Jong het kennelijk gezocht in de duurzame richting. Het zijn allemaal verschillende, oude stoelen, licht wit geverfd, wat een zekere eenheid en rust oplevert. De tegelwanden wijzen nog een beetje terug naar de herkomst als slagerij. Om en om zijn de tegels lichtgroen, donkergroen, lichtroze en frambozen roze geverfd. Speels en ook weer met een in onze ogen rustgevend effect. Buiten zitten kan hier ook. Er staan tafeltjes met fraai groen geverfde planken.

Soep naar recept van Jamie Oliver

Vandaag is het voorgerecht ‘Tomatensoep van JO’. Die JO blijkt bij navraag de bekende televisiekok Jamie Oliver te zijn. Bij toeval zijn het ook de initialen van een van de koks hier. Dat de soep vandaag heerlijk romig en vol van smaak is, is natuurlijk de verdienste van de Nijmeegse kok. Dat willen wij hier niet onvermeld laten.

Culinaire rondreis door Noord-Afrika

De tweede gang bestaat uit een bord vol vegetarische gerechtjes. Een goed glas Nijmeegse Oersoep past daar prima bij. Op het bord liggen smakelijk gekruide Marokkaanse bloemkool uit de oven naast geblancheerde boontjes. Mooi gezelschap voor de Tunesische pilav. Die is zoals dat bij een pilav hoort ook lekker romig en vol van smaak. Een frisse groene salade maakt het geheel compleet. Een prettige combinatie van smaken en een oogstrelende culinaire rondreis door Noord-Afrika, allemaal op één bord.

Rabarbersyllabub… !?

We sluiten het diner af met een lekker Engels nagerecht, rabarberstukjes in sinaasappelsap. Daarop dan een mooie kwak slagroom waarin frisse citroenrasp is verwerkt. In het Engels draagt dit toetje de moeilijk uit te spreken naam ‘Rhubarb Syllabub’. Een toppertje, wat ons betreft!

Oh ja, elke donderdag is het menu geheel veganistisch. Maar dat is voor de echte Die Hards 😉

Voorheen Slagerij de Jong
Van Het Sant-straat 86, 6523 BH Nijmegen
024 322 1124
Bezoek website

, , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.