Top Menu

Vesters in nijmegen

Vesters: Heerlijk restaurant achter stijve gevel

Een nieuw jaar, een nieuw begin. Een besneeuwd Nijmegen. Op naar een nieuw eetavontuur in Nijmegen. Vesters is vlak bij ons in de buurt. We hebben al veel goede verhalen gehoord, maar zijn nog nooit zelf wezen proeven. Dus dat gaan we aan het begin van dit nieuwe jaar doen.

Al meteen bij de reservering geven ze aan ons te zullen verwelkomen met champagne van het huis, om te klinken op het nieuwe jaar. Dat klinkt al goed en beloofd veel gastvrijheid!

Bij Vesters kies je zelf het aantal gangen

Het concept van Westers spreekt ons erg aan. Er is namelijk een menu, waaruit je zelf het aantal gangen kunt kiezen. Er zijn voor-, tussen-, hoofd- en nagerechten, van alles twee. En je kunt zelf kiezen of je hieruit een 3-gangen diner samenstelt  (35 euro) , of zelfs 8 gangen (75 euro)! Vesters past de hoeveelheden per gang aan, zodat je een goed afgestemd maal krijgt. Wij gaan voor een driegangen menu en willen zoveel mogelijk proeven, dus we slaan alleen het tussengerecht over. Dan delen we de rest.

Mooi opgemaakte borden

Na de champagne en een amuse van bisque du mer en een toastje met paling, start ons diner met gepocheerde oesters op een bedje spinazie en pata negra ham – de rauwe variant – op een waldorfsalade met peer. Rauwe oesters kan ook, maar gepocheerd hebben we ze nog nooit gegeten, dus dat heeft nu natuurlijk onze voorkeur. Bijzonder, maar smaakt met geen mogelijkheid meer naar wat wij kennen als oester. En de salade is heerlijk, maar de peer kunnen we niet onderscheiden. Als hoofdgerecht hebben we eendeborst in een oosterse bouillon. En zeebaars, waar we ook de citroengras in terugvinden. Maar door de saus blijkt dit een zwaarder gerecht. Als nagerecht een kaasplankje met port en chocolade ijs met sinaasappel en warme chocolade mousse. Alle gerechten zien er prachtig uit, de borden zijn mooi opgemaakt en er is veel aandacht besteed aan de porties en het servies. Doorlopend worden verse broodjes aangedragen. Kortom, een heerlijk en bijzonder diner, met voor ons veel nieuwe smaken en een lust voor het oog.

Je wordt echt bediend

Al bij binnenkomst staan er verschillende obers voor ons klaar. Allemaal even vriendelijk en snel. Er blijken die avond slechts drie tafeltjes voor twee. En de tafel die we uiteindelijk willen kiezen, blijkt gereserveerd voor een ouder, slechthorend echtpaar, dat vanwege de akoestiek graag op die plek wil zitten. Geen nood. We krijgen een tafeltje tegen de wand, dat voor ons iets vrijer in de ruimte wordt gezet, zodat we iets meer beenruimte hebben. Vanaf deze plek heb ik zelfs de mogelijkheid tot een kijkje in de keuken, door het raampje in de keukendeur. Erg leuk om te zien hoe de koks in de weer zijn en ik vang een glimp op van het opmaken van de borden. Advies bij de wijn – want we nemen geen wijnarrangement – geven ze ook graag. En als we een verkeerde keuze maken voor een te zware rode wijn bij de eendenborst, komen ze meteen met een alternatief. Lichtere wijn, die beter past bij oosterse smaken.  Alleen aan het einde van de avond is de bediening minder snel. Misschien laten ze ons uitgebreid natafelen. Maar het is ook erg druk – het restaurant zit helemaal vol – dus dat kan ook de reden zijn. Maar met onze jassen staan ze dan wel weer snel klaar.

Goede ambiance, prettige sfeer

Het restaurant is licht van kleur, veel wit en geel. Hoewel de kozijnen dan weer azur blauwgroen zijn. De stoelen hebben zachte zitjes met houten rugleuningen. Comfortabel genoeg voor ons om drie uur op te tafelen. Qua indeling heb je relatief veel privacy: in het midden van het restaurant is een wand, zodat je niet alle tafels en gasten ziet. Maar de akoestiek is dus niet perfect, waardoor het enigsinds luidruchtig klinkt.

restaurantvesters.nl

, , , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.