Top Menu

Veau In Nijmegen

Veau: Steaks eten aan het Kelfkensbos

Veau bestaat inmiddels niet meer. In het pand zit nu restaurant Meet & Ribs Nijmegen.

Vroeger moesten we “helemaal” naar Kranenburg in Duitsland, naar restaurant El Toro, voor onze steak. Maar tegenwoordig kunnen we gelukkig ook in ons vertrouwde Nijmegen terecht, want aan het Kelfkensbos zit sinds enige tijd restaurant Veau. Daar serveren ze quality steaks and fine wines zegt hun tagline. Veau is gevestigd in het pand waar vroeger restaurant Liberty zat.

Het is mooi weer en de gehele glazen pui is opengeslagen, zo kunnen we half binnen en half buiten genieten van onze steaks…

Een lekker oestertje vooraf

Het is nog erg rustig als we aan tafel gaan, we zijn dan ook best vroeg, en worden snel geholpen. De vriendelijke ober vraagt wat we willen drinken en of we willen starten met een oestertje of twee, vier, zes, twaalf. Ikzelf zou best zo’n heel dozijn willen verorberen, ben namelijk dol op oesters, maar mijn tafelgenoot, die deze keer de rekening opneemt, stelt voor om het bij een bescheiden enkele oestertje te houden. Misschien ook wel verstandig want we hebben nog meer gangen te gaan. De oesters worden geserveerd met een gesnipperd uitje en wat wijnazijn. Heerlijk! Waarom eet ik dit niet vaker…

Na de oesters nemen we als vooraf de charcuterie, dit is een samenstelling van de lekkerste hammen en worsten met foccacia, boerenboter en uienconfit. De hammen komen uit België, Italië en Spanje. Ze smaken heerlijk met het brood, maar de uienconfit kunnen we niet helemaal plaatsen. Moeten we die nou op de ham smeren? We laten het maar een beetje links liggen.

Klik op de afbeelding voor een vergroting van de foto.


Wat vind jij van Veau? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

Een kalfsribeye rosé en een Daddysteak

De oesters en charcuterie vooraf zijn in ieder geval geslaagd, maar we komen hier natuurlijk voor de steaks. Wij bestellen een kalfsribeye rosé en een Daddysteak. Dit zijn steaks van beide 200 g en komen respectievelijk uit de achterhoek en Noord-Holland. Voor de Daddysteak gebruiken ze de zijlende, wat na de ossenhaas een van de meest malse stukken vlees van het rund is. De ribeye daarentegen zit aan de voorkant van de rug en zit vast aan de lende. Het vlees is zachter dan dat van de lende. Dit komt doordat de voorkant van het kalf vaak minder gespierd is en daarom zachter. Er zit een duidelijke vetstructuur in het vlees die zorgt voor meer smaak, staat er op hun site.

De steaks smaken prima en met de oesters en charcuterie en lekker maaltje. Maar voor het nagerecht besluiten we toch even schuin naar de overkant te lopen, want daar zit Belga met heerlijk ijs. Kunnen we meteen even de benen strekken…

Waar in Nijmegen vind je restaurant Veau?

Veau
Kelfkensbos 21, 6511 TA Nijmegen, Nederland

Zoek een ander restaurantje of snelle hap op onze overzichtskaart van Nijmegen!

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Mogelijk gemaakt door WordPress. Ontworpen door WooThemes