Top Menu

Siam Thai Palace restaurant Nijmegen

Siam Thai Palace: Eindelijk nog een Thais restaurant in Nijmegen

Jarenlang kon je alleen in Nijmegen Oost bij Baan Isaan Thais eten. Wij waren helaas niet zo onder de indruk van wat je daar te eten kreeg. Ik ben een groot liefhebber van Thais eten, dus mijn hart sprong op toen werd aangekondigd dat Siam Thai Palace, op het Kelfkensbos, haar deuren zou openen. Vol goede hoop ga ik op de dag van de opening een kijkje nemen.

Om het onderzoek wat breder te maken, vraag ik een goede vriend mee om tenminste twee gerechten te proeven…

Siam Thai Palace opent haar deuren

We worden bij binnenkomst welkom geheten door een vriendelijke jongeman, die ons naar een tafel begeleidt. Daar nemen we een kijkje in de menukaart, die werkelijk uitpuilt van de meest uiteenlopende gerechten. Een vondst vinden wij de kleine rode pepertjes die aanduiden hoe scherp een gerecht is. Ik kies voor het enige gerecht met eend (mijn lievelingseten), Keng Phed Ped Ya. Mijn vriend neemt Neua Phed Nam Man, stukjes ossenhaas in oestersaus. Halverwege zullen we van bord wisselen.

Nogal moderne inrichting

Bij het idee van een Thais restaurant zou je misschien allereerst denken aan bakken vol bamboe en veel riet tegen de muren. Niets van dat al hier in Siam Thai Palace. De stoelen zijn bijzonder modern met behoorlijk hoge rugleuningen die erg comfortabel zitten. Voor de rest zou je de inrichting zelfs ‘kaal’ kunnen noemen. Nu is de zaak natuurlijk nog maar net open, dus wie weet zijn er nog plannen om de boel verder op te leuken. Hoewel, zo’n beheerste vormgeving heeft ook wel wat.

Wel heel erg zout

Het rundergerecht vinden we allebei beslist lekker, mals en lekker gekruid. De eend is er helaas minder goed vanaf gekomen, daar zijn we het over eens. Erg zout, zodat je de eend en de overige kruiden nauwelijks proeft. Zonder werkelijke kennis van zaken gokken wij dat de kok wat kwistig is geweest met de visolie. Toch is deze eerste indruk met dit nieuwe Thaise restaurant ons niet echt tegen gevallen.

Je kunt ook eten afhalen bij Siam Thai Palace

siamthaipalace.nl

, , ,

Een reactie op Siam Thai Palace: Eindelijk nog een Thais restaurant in Nijmegen

  1. Sanne mei 22, 2016 om 19:32 #

    Gegeten bij deze Thai. Onbeschoft personeel, jonge meid die je zegt ter ouderen en bozig rondloopt. Bord wat a nauwelijks laatste hap wordt weggehaald, constant vragen of je wat wilt drinken. Eten, spare ribsribs taai.
    Een vega kaart. Vega gerecht was wel ok.
    Maar hier gaan we niet meer eten

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.