Top Menu

shabu shabu in nijmegen

Shabu Shabu: Onbeperkt Sushi & Grill eten

Tijdenlang hing er een grote banner van Shabu Shabu aan de gevel van de voormalige Nederlandse Bank en Gemeentelijke KredietBank aan de Klein Marienburg 24. Zolang dat ik op een gegeven moment vergeten was dat we een nieuw restaurant in Nijmegen zouden krijgen. Totdat iemand mij in een culinair onderonsje tipte hier te gaan eten, begreep ik dat ze geopend waren.

Ook begreep ik dat Shabu Shabu een onbeperkt eten concept hanteert, wat mij doorgaans niet zo aanspreekt. Maar ze verzekerde mij dat het toch de moeite, van een bezoekje, waard was. Dus bel ik toch maar even om een tafeltje te reserveren.

Dineren in shifts bij Shabu Shabu

Als ik bel om een tafeltje voor twee te reserveren, wordt mij gevraagd in welke ronde ik zitting wil nemen. Tussen 17:30 en 19:30 of tussen 20:00 en 22:00 uur. Het fenomeen van eten in tijdsblokken is mij onbekend, maar besluit voor de eerste shift te gaan. En dus staan we keurig om 17:30 voor de deur om de komende twee uur onbeperkt Japanse versnaperingen te verorberen.

Als we de uitgebreide kaart met sushi en grill gerechten voorgeschoteld krijgen besluiten we het rustig aan te doen, daar we vermoeden anders snel vol te zullen geraken. Maar als de eerste ronde van tien gerechtjes op tafel wordt gezet vallen we toch direct aan. Het ziet er allemaal lekker uit en smaakt heel behoorlijk voor een “All you can eat” restaurant. Ook al hebben we express niet te zware hapjes besteld merken we dat de na de eerste ronde al redelijk gevuld raken. En hebben dan nog drie rondes te gaan.

Tijdens de tweede ronde van ieder vijf gerechtjes, concluderen we al snel dat we de vier rondes niet gaan volmaken. Dat doet ons als echte Nederlanders wel wat pijn. We hebben per slot van rekening voor vier rondes al betaald, maar zoveel eten gaat nog meer zeer doen. Dus besluiten we na twee rondes sushi en grill gerechten het voor gezien te houden en bestellen een kopje koffie.

Shabu Shabu is een keten van restaurants en vind je naast Nijmegen nog in negen andere steden.

Uitgebreide Sushi & Grill menukaart

Om hapjes te kunnen bestellen van de uitgebreide menukaart krijg je een invulformulier waarop je per ronde je gerechtjes naar keuze kan aanstrepen. Bij de lunch zijn dit per ronde maximaal 8 items per persoon en bij het diner per ronde maximaal 5 items per persoon. De menukaart bestaat uit 104 hapjes, dus keuze genoeg. Voor sommige gerechtjes moet je extra bijbetalen, maar het merendeel is in de prijs van € 25,80 inbegrepen.

Je kunt ook a la carte de gerechtjes los bestellen, wat denk ik een goede optie is als je een klein hapje wil eten. Dan ben je denk ik iets goedkoper uit, maar heb je stevige trek dan kun je voor € 25,80 je helemaal te buiten gaan en dan is het zeker niet duur.

www.shabushabu.nl/sushi-restaurant-nijmegen

, ,

5 reacties op Shabu Shabu: Onbeperkt Sushi & Grill eten

 1. Ronald april 1, 2013 om 14:01 #

  Sorry maar een restrictie van 5 stuks per ronde is dus geen all you can eat concept. Sterker nog, de 4 rondes zijn op zichzelf al een restrictie. Ik ga zelden uit eten in Nederland maar in de USA kun je in een all you can eat Japans restaurant net zo vaak bestellen als je wil en net zoveel als je wil. De enige regel is, dat je het voor het grootste deel ook MOET opeten anders betaal je namelijk wel extra, namelijk voor wat ze dan weg moeten gooien. Er zitten geen extra kosten aan welk gerecht op de menukaart dan ook, je betaald alleen extra voor je drankjes en verder ben je klaar voor zo’n 20 a 25 dollar per persoon!

  • Jesper Popma april 1, 2013 om 22:14 #

   Strikt genomen is het inderdaad geen “All you can eat”, maar voor mij was het dat wel degelijk. Ik zou nooit vier rondes van 5 gerechten kunnen verorberen… Maar nogmaals heb je volgens t boekje gelijk!

   En volgens mij geldt hier ook die regel dat je het voor het grootste deel de gerechten MOET opeten anders betaal bij voor wat ze moeten weggooien… maar pin me er niet op vast.

 2. Taya mei 11, 2013 om 13:54 #

  Vond eerlijk gezegd Shabu Shabu niet zo’n succes, vond Yukimi aan de Waalkade iets beter qua eten. Shabu heeft weinig keuze uit rol-sushis en als ze worden geserveerd dan vallen ze al uit elkaar. Sfeer, bediening, etc. was wel allemaal uitstekend!

 3. adiet mei 14, 2013 om 18:14 #

  Ik ben nu 5x bij Shabu Shabu geweest, en ben over de kwaliteit over het eten zeker wel te spreken, evenals over de ambiance. Het is een mooi pand en er is genoeg afstand tot andere tafeltjes.
  Echter, alle 5 de keren ging er wel iets ‘mis’. Mijn hele ronde was compleet, maar een kwartier later wachtte mijn tafelpartner nog op haar eerste gerecht van die ronde. Bij navraag werd gezegd:”onze excuses, maar de sushi-kok heeft het heel erg druk”. Euhm…
  Bij een ander bezoek hebben wij tot 2 keer toe gerechten ontvangen die niet voor ons bestemd waren, bij een ander bezoek werd ons op een gegeven moment gevraagd of wij al klaar waren met eten, terwijl wij al een aanzienlijke tijd zaten te wachten op onze gerechten die (naar later bleek) niet eens waren ingevoerd in het systeem.
  Al met al geen onoverkomelijk problemen, die ook netjes werden opgelost, maar wanneer ik ze vergelijk met mijn bezoeken aan soortgelijke etablissementen denk ik toch: slordig, werk hieraan.

  Vanwege de locatie, het mooie pand, en de prima kwaliteit eten zal ik hier zeker nogmaals eten, maar ik hoop dat het dan een iets beter geolied geheel is.

 4. Klaas maart 10, 2016 om 01:02 #

  Wat een abnormale slechte tent zeg! Werd ontvangen door een man (waarschijnlijk de manager) die heel intimiderend overkwam. Ik vroeg of we een tafeltje ergens in het midden konden krijgen en werd gewoon afgesnauwd en verteld dat ik niet de keuzes maakt maar hij. Niet echt klantvriendelijk! Toen kregen we een tablet op tafel die helemaal onder de vlekken zat met hier en daar nog een saus vlek KAN NIET! Het eten was soms lauw en niet goed warm. Kwaliteit was alsof ik een magnetronmaaltijd aan het eten was. Heel jammer dit! Zou niemand adviseren om hier te eten.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.