Top Menu

eethuys plesant eethuys plesant

PleSant Eethuys: Driegangen wildmenu met Groupon deal

PleSant Eethuys bestaat inmiddels niet meer. In het pand zit nu restaurant WAUD.
Een onverwacht leuke aanbieding. We zijn net lid geworden van Groupon voor Nijmegen en omstreken. En daar kun je intekenen op een driegangen wildmenu voor maar 14,95 per persoon, bij PleSant Eethuys in Nijmegen Oost. En met de Kerstdagen voor de deur is dat een leuk idee. Misschien doen we nog weer wat inspiratie op.

Bij aankomst blijkt dat Groupon ons twee vouchers had moeten mailen. En we hebben er maar een. Dus we hebben nog wel even “werk van het werk” om dit te regelen. Gelukkig zijn ze bij Eethuys PleSant dit wel gewend, ook bij Gorupon. Dus gelukkig mogen we aan tafel!

Salade van gerookte lamsham en gebakken hertenbiefstuk

We hebben dus even niets te kiezen deze avond, krijgen het driegangen wildmenu geserveerd. Het voorgerecht ervan is een salade met gerookte lamsham met cranberry compote. Klinkt echt Kerst. Smaakt okay, maar niet speciaal. De salade is gewoon sla, de lamsham smaakt niet naar lam of eigengemaakt. En de compote komt naar ons idee zo uit een potje…. Het hoofdgerecht is een gebakken hertenbiefstuk met rode kool en wildjus. Deze smaakt prima! En we krijgen een flink stuk vlees.

Zachte yoghurttaart als dessert

De laatste gang in de rij van dit wildmenu is een zacht yoghurttaartje met amandel en vanilleijs. Wij zijn niet zo van de zoet en toetjes, na zo’n heel maal. Maar uiteraard willen we voor de smaak wel een hapje. En da’s heerlijk! Maar we maken niet ons bordje leeg. Beetje veel, al met al.

Wine by the glass

Eethuys PleSant maakt gebruik van de wijnkaart van haar leverancier – Heineken vertelt een van de dames ons. Op deze wijnkaart kun je wijn per glas bestellen, ook hele bijzondere wijnen. Bovenin het restaurant heeft PleSant een speciale wijnkast, die de wijnen per fles op een eigen temperatuur houdt. De flessen worden met stikstof vacuüm gehouden, zodat de wijn goed blijft. Via een speciaal slangetje wordt met een druk op de knop een glaasje wijn getapt. Een heel ingenieus systeem. En ziet er leuk uit, zo achter de bar. De wijnen zijn wel prijzig. Een glaasje rode Cigales uit Spanje kost toch al gauw 7 euro.

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.