Top Menu

Plaats 1 in nijmegen

Plaats 1: kleine hapjes van formaat

In de Commanderie van Sint Jan vinden we het gezellig ingerichte Plaats 1. Met veel rood en paars, hoge plafonds en dikke, geschilderde balken. Erg sfeervol en toch modern. Je eet hier kleine tot middelgrote hapjes, van elk nog geen tientje. En kunt hiermee zelf je menu samenstellen en het aantal gangen bepalen.

De kaart heeft vegetarisch, vis, vlees en zoet. En dan van elk 3 gerechtjes. Met blokjes is aangegeven of het een warm of koud gerecht betreft. Keuze genoeg, ook niet-alledaagse dingen. Wij gaan voor elk twee gangen!

Bekijk de hapjes van Plaats 1 online

Op de internetsite staat de kaart, elke maand een andere. Plaats 1 werkt met dagverse producten. Vegetarisch, vis, vlees en zoet. En overal drie gerechten van op de kaart, allemaal “middelgroot”, zodat je veel kunt variëren. Vooraf , bij het aperitief, kun je al een samenstelling van hapjes op een plateau bestellen voor ca 5,50 p.p.  Dat slaan wij dit keer over.   Je kunt eenvoudig via hun website reserveren. Wij moesten alleen even een dagje wachten op hun bevestigingsmail.

Twee hapjes bleek voldoende

Ondanks dat ze zeggen dat het middelgrote hapjes zijn, hadden wij aan twee per persoon al voldoende. Dus nog prima ruime porties. Wij aten de gebakken zeebaarsfilet met gegrilde pesto-aardappel, auberginekaviaar en oreganosaus. De aubergine waren drie bolletjes, vrij veel. En hoe maak je hier nu kaviaar van. De serveerster kwam hier ook niet helemaal uit… De zeebaars was heerlijk vol van smaak. Even checken in de keuken, bleek hij toch alleen met zout en peper even gebakken en daarna in de oven. Heel goed!

De ravioli gevuld met farce van schelvis, mascarpone en salie met daarbij groenteparels en gevogelte bouillon was erg lekker. Twee grote ravioli’s in de bouillon bleek een goede hoeveelheid en niet te machtig van smaak voor zo’n pasta.

Ons tweede gerechtje…

Daarna namen wij de gebakken parelhoenfilet, risotto met courgette, groene asperges in panco, eekhoorntjesbroodpoeder en foeliesaus. Dit bord zag er prachtig opgemaakt uit. De Parelhoen was heerlijk mals, niet een sterke smaak. De asperge is heel bijzonder.

De gebraiseerd Ibericovarken op groene kruidenmousseline met voorjaarsgroenten en eigen jus, was erg lekker. De jus overheerst veel, dus daar moet je van houden. De kruidenmousseline smaakt als een soort aardappelpuree, erg boterig…

Een prima restaurantje, ook voor een snelle hap

Het concept van middelgrote gerechten beviel ons goed. Je kunt zelf bepalen hoeveel gangen je eet. Door de vlotte bediening is Plaats 1 ook geschikt voor een snel hapje, voor een voorstelling of zo. Je kunt er uitgebreid tafelen, maar dit hoeft niet.

plaats1.com

, ,

Trackbacks / Pingbacks

  1. De Hemel: Lunchen in monumentale Commanderie van St. Jan - Nijmegen Eet - april 27, 2013

    […] tot een museum. En nu deelt Restaurant en Brouwerscafé De Hemel het monument met restaurant Plaats 1. Voor het gebouw delen deze uitbaters een schitterend groot terras met kinderkopjes en bomen met […]

  2. Speculaas voor Sinterklaas en onze verjaardag - november 30, 2015

    […] een extra Nijmeegs tintje nemen we een recept voor speculaasbrokken van restaurant Plaats 1 in Nijmegen. De ingrediënten halen we bij de Appie om de […]

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.