Top Menu

Notting Hill In Nijmegen

Notting Hill: Eten in Engelse pub stijl

Het Kelfkensbos in Nijmegen heeft nooit een grote aantrekkingskracht op mij gehad. Eerlijk gezegd vind ik het maar een lelijk plein. Maar ik vind het wel steeds leuker worden, want je kan er inmiddels goed terecht om een hapje te eten. Zo genoten we aan het plein al van lekker Indiaas eten bij Indian Way en aten we een heerlijke zeebaars bij Flores. Deze keer proberen we Notting Hill aan het Kelfkensbos voor je uit.

Slechte akoestiek in Notting Hill

‘S middags bel ik even om een tafeltje te reserveren bij Notting Hill, maar dat blijkt niet te kunnen. Dus gaan we redelijk op tijd richting het Kelfkensbos. Het is lekker weer dus hopen we misschien buiten te kunnen eten. Maar blijkbaar hadden we nog vroeger van huis gemoeten, want het terrasje buiten zit al helemaal vol met eters. Hopelijk is binnen nog wel een tafeltje.

Ook binnen is het al behoorlijk druk. We krijgen een tafeltje helemaal achterin tegen de muur. In een rijtje met 10 stoelen zitten we best een beetje opgesloten. En daarbij is de zaak best wel smal wat zorgt voor een slechte akoestiek. We hebben moeite elkaar te verstaan, wat toch niet de bedoeling is tijdens een avondje gezellig tafelen.

Fish and Chips en een Biefstuk

Nadat we een biertje besteld hebben vragen we om de kaart. Maar die hebben ze niet. We worden gewezen op het met de handgeschreven menu op een ouderwets schoolbord aan de muur. Hier ben ik nooit zo van gecharmeerd. We hebben moeite om de gerechten goed te kunnen lezen. Nee, ik heb toch liever een kaart in de hand om op mijn gemak te kunnen kiezen.

Het lukt ons uiteindelijk toch een keuze te maken. We beginnen met een Griekse salade en een salade van lamsham met asperges. De salade met lamsham is heerlijk fris met een fijn tintje van knapperige asperges. Leuk idee om asperges zo, als een soort van rauwkost, te serveren. De Griekse salade smaakt ook prima, alleen zit er veldsla door en dat is volgens ons niet typisch voor een Griekse salade.

Als hoofdgerecht neem ik de biefstuk en mijn tafelgenoot de Fish and Chips. De Fish and Chips wordt gewoon op een bord geserveerd en niet in een krant, zoals in Engeland. Wel hebben ze heel grappig een vierkante kopie van een krant op het bord gelegd ter decoratie. De Fish and Chips smaakt prima, maar er is niet veel bijzonders mee gedaan. Maar goed hij kost dan ook maar € 11. De biefstuk is goed bereid en wordt geserveerd met een heerlijke fluweelzachte rode wijnsaus en geroosterde groenten. Voor € 14,95 is dit een prima keuze.

Zoals hun website al aangeeft hanteren ze een scherpe prijs en kwaliteitsverhouding bij Notting Hill. Wij hebben dan ook prima gegeten voor een schappelijke prijs.

nottinghill-nijmegen.nl

,

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.