Top Menu

nibbles in nijmegen

Nibbles: Ook hier kleine gerechtjes om te delen

Dit keer hebben we besloten met zijn vieren uit eten te gaan bij Nibbles. Dit restaurant heeft een uitgebreide menukaart met kleine gerechtjes om te delen. Dit tapas-achtige concept komen wij de laatste tijd wel vaker tegen. Zo deelden wij ook kleine gerechtjes bij Bistrobar Berlin, Bleeckerstreet en meest recent De Firma. Nibbles is gevestigd aan de Ganzenheuvel en heeft een ferm terras voor de deur. Als de zomer terugkeert zal dit plein, in combinatie met de terrassen van Prikkels en de Blonde Pater, vrijwel zeker weer een levendige boel worden.

Omdat het nu te koud is, gaan we lekker binnen zitten. De ambiance doet lichtelijk Frans aan. Omdat ik als eerste arriveer, ga ik lekker rustig zitten genieten van de Chansons die op de achtergrond klinken.

De enorme menukaart van Nibbles

Als mijn drie disgenoten gearriveerd zijn, krijgen we de fysiek enorme menukaarten in handen. We hebben wel een tijdje nodig om onze keus te bepalen. In elk geval willen we de Zomerse Mosselen met paprika, mango, gember en tuinkers proeven. Lekker om die uit hun schelpen te pulken! Frietjes moeten er natuurlijk ook bij. Patatas Bravas, van die typisch Spaanse, dikke frieten met paprikapoeder bestrooid. Hier worden ze geserveerd met aioli, lekkere knoflook-mayonaise.

Het eten bij Nibbles is niet standaard

We speuren de grote menukaarten verder af en willen een aantrekkelijk balans tussen vlees, vis en groente bewaken. Misschien is voor de vegetariër de Chermoula aubergine met bulgur en yoghurt wel geschikt. Chermoula is een marinade die meestal gebruikt wordt bij het marineren van vis. Maar ook gebruikt men de marinade vaak voor vlees en groenten. Wij verdelen ook dit gerecht in vieren en vinden het verrassend lekker.

Ook het kwart-stukje zeebaars met salsa pico dat we ons toe eigenen laten we ons goed smaken. De eerste stukjes vlees, Kalfs Saltimbocca, zijn mals en smakelijk.

We hellen over richting vis!

Ons voornemen om de balans tussen vlees-, vis- en groentegerechten te bewaken gaat mis. Ongemerkt hellen we wat meer over richting vis. Zo komt er ook nog een Tartaar van zalm met avocado, limoen ter tafel. Jammer dat we die in vieren moeten delen, want die vind ik wel zeer smakelijk. Maar goed, wel weer een goede reden om nog eens terug te keren bij Nibbles.

En ook vanwege de vriendelijke bediening natuurlijk. Jammer genoeg vergaten ze wel tot slot onze tweede portie Patatas Bravas. Als goedmakertje hoefden we die niet af te rekenen 🙂

Het was er terwijl we zaten te eten gezellig druk geworden. Wat wij wel opvallend vonden voor een doorsnee maandagavond. Volgens mij hebben de eigenaren, vanwege dit succes, hun restaurant Vaderland dan ook van de hand gedaan.

Ze runnen, naast Nibbles, nu nog wel eetcafé Notting Hill aan het Kelfkensbos. En in het pand waar Vaderland zat is nu Holy Five gevestigd.

Nibbles
Ganzenheuvel 1, 6511 WD Nijmegen
024 679 1970
Bezoek website

, , , , ,

Een reactie op Nibbles: Ook hier kleine gerechtjes om te delen

  1. DaanR oktober 10, 2016 om 16:32 #

    Prima kort-en-bondige review, wellicht zullen we binnenkort deze tent eens aandoen!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.