Top Menu

MANNA Nijmegen

MANNA Nijmegen: Tegenvaller – ondanks goede ambiance – tijdens De Restaurantweek

Het is weer Restaurantweek! De tweede keer dat we meedoen, relatief laat met onze aanmelding. Restaurant MANNA Nijmegen is nog niet volgeboekt. Met een slechte recensie van vrienden, dus dat willen we zelf ook eens uitproberen. De locatie is prachtig en de sfeer erg goed. het menu voor deze Restaurantweek ziet er veelbelovend uit. MANNA Nijmegen wordt door Michelin aanbevolen met twee bestekjes (‘Gerieflijk restaurant’) en ‘Good value menu’. Maar ook wij vinden de kwaliteit van het diner tijdens deze Restaurantweek wat tegenvallen.

Er is keuze uit een 3- of 4-gangendiner. Bij het 3-gangendiner kun je bij de hoofdgerechten kiezen tussen vlees of vis. Wij gaan voor een 3-gangendiner, met een bijbehorend wijnarrangement.

Restaurantweek-menu van MANNA Nijmegen klinkt goed

Het menu bestaat uit 3-gangen. Het voorgerecht is kalfspastrami, gevuld met roomkaas en gedroogde tomaat. Bij het hoofdgerecht hebben we keuze uit vis of vlees. Of zalm forel met een lasagne van kreeft en gegratineerde pomodori, of IBP runder succade, rose gebraden met een canape, met knoflookfrieten en een witte kool-komijn salade. het nagerecht is citroentaart, met limoenijs en amarenenkersen. Klinkt allemaal heerlijk, en komt op mooi opgemaakte bordjes op tafel. Hooguit een beetje veel en vol.

Tegenvallende smaak

Maar de smaak valt het meest tegen. Niets is echt verfijnd. Allemaal erg geconcentreerd, machtig, en zout. De kalfspastrami zijn bijvoorbeeld drie rolletjes gevuld met roomkaas. Eentje was ook goed geweest, want de roomkaas was erg machtig en smaakte een beetje prefab. Dus de smaak van de pastrami werd wel erg overheerst. De zoute smaak kwam het beste tot zijn recht bij de runder succade. Maar de zalm had ook iets minder gekruid gemogen, en de lasagna van kreeft smaakt weer erg prefab en machtig. Bij het dessert was het citroentaartje het lekkerst, met name de bodem (een soort speculaas of bastogne). Maar ook hier veel scherpe en machtige smaken van citroen en limoen.

Prachtige locatie aan de Oranjesingel

Bij MANNA Nijmegen kun je wel tafelen in een mooie ambiance: hoog plafond, veel licht, bijzonder design en stoelen. En een deel open keuken, dat oogt ook mooi. delen van de bar zijn een verlengstuk van de keuken en ingericht om hapjes klaar te maken. Ook vind je hier een grote etagère met verschillende citrusvruchten. Een een deel van de bar is zelfs bedenkt met gecrushed ijs, waar de garnalen en kreeften uitgestald liggen. Prachtig!

Erg goede bediening

Onze ober lijkt ons eerst overdreven toe te lachen. Maar hier is niets gemaakt aan, blijkt! Hij weet veel te vertellen over het diner en de wijnen. We krijgen een toelichting over de Zuid Amerikaanse bereidingswijze van renderen, na onze vraag over IBP. Hij geeft goede toelichting over de wijnen uit het wijnarrangement en een aanpassing hierin (geen wijn bij het dessert, voor een van ons.) regelt hij zo. Bovendien is hij zo alert om even te checken wat dan wel een passende dessertwijn voor ons zal zijn, omdat we niet van zoet houden. Hij komt vragen en geeft de keuze uit twee, die we mogen proeven vooraf. Erg goede service allemaal.

Je kunt ook uitgebreid lunchen bij MANNA Nijmegen.

5 reacties op MANNA Nijmegen: Tegenvaller – ondanks goede ambiance – tijdens De Restaurantweek

 1. Steven september 9, 2010 om 19:32 #

  Eind augustus: het was weliswaar geen restaurantweek meer, maar de pastrami stond nog wel op de kaart als ‘keuze van de chef’, evenals de citroentaart. Vier gangen voor 34,- Onze bevindingen kwamen met die van jullie overeen:

  http://www.ugenda.nl/recensieoverzicht/3085-manna-in-een-achtbaan-over-de-wereld

 2. Marleen maart 15, 2011 om 22:08 #

  Tijdens de restaurantweek gegeten, niet heel bijzonder qua eten. Sfeer ok, goede akoestiek. Alleen erg lang moeten wachten op het hoofdgerecht (de buren, die later dan ons het voorgerecht kregen, zaten al aan het dessert terwijl wij nog steeds geen hoofdgerecht hadden). De wijn die als compensatie leek ingeschonken voor het lange wachten, bleek op de rekening 5,70 per glas te kosten. Rekening viel dan ook erg tegen, met een bubbly die als welkomsdrankje wordt aangeprezen,maar later als 6 euro per glas op de rekening staat. Kortom, mij zie je er niet meer!

 3. Elly november 21, 2012 om 16:03 #

  Heb redelijke meningen gehoord, maar wat wel heel FOUT is VAN MANNA dat ze ook
  foie gras serveren, waar zoveel gruwelijk dierenleed aan vooraf is gegaan dat ook de laatste paar mensen dit nooit meer zouden moeten eten en Manna dit heel snel van de menukaart hoort te halen. Je wilt toch geen vreselijk dierenleed in je maag.

Trackbacks / Pingbacks

 1. Recensie Frank's Food & Grill Nijmegen - april 23, 2012

  […] eerdere edities van de Restaurantweek aten we bij de restaurants De Schat, Manna, Oporto en Liberty. Alhoewel Oporto, uit dit rijtje, tijdens de Eetweek van DiningCity was. Dan […]

 2. Recensie van Karpaccio met een K in Nijmegen - mei 26, 2012

  […] ook al aan heel wat Restaurantweken meegedaan. Zo aten we al bij bij de restaurants De Schat, Manna, Frank’s Food & Grill en Liberty. Nijmegen Eet Waardering voor restaurant Karpaccio met […]

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.