Top Menu

manna in nijmegen

MANNA: Hip eten in een chique setting

Hotel & Restaurant MANNA is gevestigd in een prachtig monumentaal pand in het centrum van Nijmegen. Wij gaan er met zijn tweeën eten op een gewone dinsdag. Terwijl het Sinterklaasfeest nog in volle gang is, loopt MANNA vast uitbundig vooruit op het naderende Kerstfeest. Rond de ingang is een forse kerstslinger met lampjes opgehangen. Binnen staan meerdere feestelijk versierde kerstbomen en er hangen ook verlichte guirlandes tegen het plafond.

De hoofdzaal van het restaurant is bijzonder imposant, hoog en licht. De stoelen zijn van verschillende hoogte maar zijn qua ontwerp gelijk, wat zorgt voor een zekere eenheid. Achter de bar zijn drie lange planken aangebracht met daarop een hele verzameling dezelfde flessen champagne.

Onverwacht rustig bij MANNA aan de Oranjesingel

Terwijl MANNA aan één van de drukste straten in de omgeving staat, hebben we totaal geen last van het voorbijrazende verkeer. Mede dankzij de muziek die hier gedraaid wordt, niet te opdringerig maar wel sfeervol. Verder is de bediening vriendelijk en bescheiden. Dat doet prettig aan.

MANNA doet veel met vis, schaal- en schelpdieren

MANNA heeft een dagelijks wisselende aanvoer van verse vis, schaal- en schelpdieren. Dat wordt op ijs uitgestald op de zogeheten Fish Bar. Neem daar een kijkje en geef aan wat je lekker vindt. Op het krijtbord achter de Fishbar vind je het overzicht van het dagverse aanbod en de prijzen.

Ik wil de Sea food Club Sandwich wel eens proeven. Deze bestaat uit maïsbrood met garnalen of gerookte zalm, gekookt ei, mierikswortelcrème en chips. Deze keer ga ik voor de gerookte zalm variant. Mijn tafelgenoot gaat voor de Bisque d’ Homard. Dat is een vissoep met een garnituur van schaal- en schelpdieren.

De Sea food Club Sandwich is, zoals dat met club sandwiches doorgaans het geval is, opgebouwd uit meerdere lagen. Deze bij MANNA is wel heel erg hoog. Daarom zit er een satéprikker doorheen om het geheel nog enige stabiliteit te geven.

Fotografie door Mike van de Mortel

De Sea food Club Sandwich met de hand te lijf

Toch kies ik ervoor niet met mes en vork dit gevaarte te lijf te gaan, maar met de hand de verschillende lagen van elkaar te trekken. Erg lekker, schijfjes komkommer en ei vergezellen de zalm. Tussendoor steek ik ook nog de paprikachips in mijn mond die er als verrassing naast liggen. Die dip ik met plezier in de kwakken smakelijke mierikswortelcrème die er ook nog op het bord liggen.

Een Bisque d’ Homard is een soep die bereid is van een der schaaldieren. Zo kan men een bisque bereiden van onder andere kreeft, garnaal, langoustine, rivierkreeft of krab. Deze is naar onze inschatting van kreeft gemaakt. Hier zwemmen er ook wat mosselen en kokkels in rond, in hun oorspronkelijke schelp. Best lekker, vindt mijn vriend, maar een beetje weinig als complete lunch, naar zijn mening.

Na het eten kun je zo je bed induiken

Wat misschien goed is om te weten: er is bij MANNA ook de gelegenheid om te overnachten. Dit kan bij MANNA zelf, maar ook een deur verder in hotel Blue. Als je dat wilt is het waarschijnlijk verstandig om even op hun website te reserveren. Voor het overige heeft MANNA ook nog gratis Wifi en een ruime selectie aan tijdschriften, kranten en boeken in de aanbieding.

Een deur verder: Blue en Juliette

Een deur verder is het bijzonder trendy hotel Blue te vinden. Met 30 deftige en ook hippe hotelkamers een mooie mogelijkheid om in de buurt van het centrum te overnachten. Op de benedenverdieping is restaurant Juliette’s Cosina, Juliette Salon de Thé & Lounge en Juliette’s Blue Bar gevestigd. Je kunt er elke dag van 09:00 uur ’s ochtends tot na middernacht terecht. Voor koffie of thee met iets lekkers, loungen & lunchen, een borrel tussendoor of serieus uit eten.

Het goede doel van dit jaar

MANNA, Juliette en Blue kiezen ieder jaar een goed doel om te ondersteunen. Dit jaar is dat Mama’s met een Missie: twaalf moeders die op overzichtelijke schaal de wereld een stukje leuker en aangenamer willen maken voor kinderen die het minder goed hebben. Ze organiseren allerlei acties om kinderen te ondersteunen. MANNA verhoogt iedere rekening met 1 euro extra. Geen verplichting, maar een verzoek. Aan het eind van de actie, op 31 december 2016 verdubbelen MANNA, Blue en Juliette de opbrengst.

MANNA
Oranjesingel 2C, 6511 NS Nijmegen
024 365 0990
Bezoek website

, , , , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.