Top Menu

lodewijk In Nijmegen

Lodewijk: Binnen lunchen of op het terras

Omdat ik bijna jarig ben nodig ik mijn familie uit voor een lunch in de stad. Mijn buurvrouw heeft al een paar keer gezegd dat ik bij Notting Hill aan het kelfkensbos in Nijmegen moet gaan eten, dus kijk ik op de site of je daar kan lunchen. Helaas kun je daar alleen voor het diner terecht. Maar op de site zie ik wel links naar Vaderland en Lodewijk.

Blijkbaar zijn deze tenten allemaal van dezelfde eigenaar en bij de laatste kun je wel lunchen zie ik. Dus loop ik een week van tevoren even binnen bij Lodewijk om een tafeltje te reserveren…

Reserveren kan niet bij Lodewijk

Reserveren blijkt niet te kunnen, maar volgens de man achter de bar is er genoeg plek als ze om 12:00 uur een zaak openen. En inderdaad als we om stipt 12:00 uur arriveren zijn we nog de enige in de zaak en kunnen aan een mooi tafeltje aan het raam gaan zitten. Maar goed dat we zo vroeg zijn gekomen want al snel loopt de zaak vol.

Het menu op grote spiegels

Tegen de muur hangen grote spiegels waarop met lippenstift (of iets dat daarop lijkt) het menu is geschreven. Dat ziet er wel blits uit, maar gelukkig hebben ze ook nog een kaart op tafel. Dat leest toch wel wat makkelijker!

We bestellen 2 maal de Beef teriyaki, 2 maal de Gebakken tonijn en een Pastramibol. De Beef teriyaki is brood met rosbief, avocado, bosui, wasabi en sesamzaad, de Gebakken tonijn is rood gebakken op een salade met olijven, kappertjes en rode ui en de Pastramibol is een bruine bol met pastrami, mozzarella, artisjokcrème, rode ui en rucola.

Het ziet er allemaal mooi opgemaakt uit. Het smaakt ons allemaal prima en de tonijn is gelukkig niet droog, want dat is toch altijd spannend als je zo’n gebakken moot besteld…

, , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.