Top Menu

liberty In Nijmegen

Liberty: Warme sfeer aan het koude Kelfkensbos

Liberty bestaat inmiddels niet meer. In het pand zit nu restaurant Meet & Ribs Nijmegen.
Deze week is het weer Restaurantweek in het hele land, dus ook in Nijmegen. Een week die georganiseerd wordt door DiningCity. Je kunt, tijdens deze week, voor een aangenaam bedrag kennismaken met een restaurantje in jouw stad. Wij nemen nu voor de derde keer deel aan de Restaurantweek. Deze keer gaan we voor restaurant Liberty die aan het Kelfkensbos.

Tijdens eerdere edities van de Restaurantweek aten we bij de restaurants De Schat, Manna en Oporto. Alhoewel de laatste uit dit rijtje tijdens de Eetweek van DiningCity was. Dan serveren de deelnemende restaurants een hoofdgerecht voor een tientje, terwijl je tijdens de Restaurantweken een driegangen menu krijgt geserveerd voor 27,50.

Het speciale Restaurantweek menu van Liberty

Nadat de bediening onze aperitiefjes heeft ingeschonken krijgen we direct een broodje met tapenade en een amuse van tomaten bouillon. Dat is een prettige start van de avond. Al snel volgt het voorgerecht dat bestaat uit vis en zeevruchten. Een miniatuur nicoise salade met verse tonijn, een gebakken gamba en een coquille op een bedje van grove aardappelpuree. Allemaal even smakelijk.

Het hoofdgerecht is een tamme eendenborst. Hierbij worden rozeval aardappelen, boontjes en geroosterde courgette geserveerd. Met die courgette is iets bijzonders aan de hand. We kunnen het niet helemaal plaatsen, maar het lijkt alsof deze gemarineerd is in citroengras. Aparte combi.

Het dessert bestaat weer, net als het voorgerecht, uit drie onderdelen. We krijgen een cheesecake, een vruchten compote en zelf gedraaid citroenijs. Al met al een behoorlijke maaltijd, want de porties zijn niet te klein. Desalniettemin eten we onze bordjes schoon leeg.

, , ,

Trackbacks / Pingbacks

  1. Recensie Frank's Food & Grill Nijmegen - oktober 5, 2011

    […] eerdere edities van de Restaurantweek aten we bij de restaurants De Schat, Manna, Oporto en Liberty. Alhoewel Oporto, uit dit rijtje, tijdens de Eetweek van DiningCity was. Dan serveren de […]

  2. Recensie van Karpaccio met een K in Nijmegen - mei 28, 2012

    […] meegedaan. Zo aten we al bij bij de restaurants De Schat, Manna, Frank’s Food & Grill en Liberty. Nijmegen Eet Waardering voor restaurant Karpaccio met een KSfeer, uitstraling, gezelligheidHippe […]

  3. Veau: Steaks eten aan het Kelfkensbos - Nijmegen Eet - augustus 18, 2013

    […] steaks and fine wines zegt hun tagline. Veau is gevestigd in het pand waar vroeger restaurant Liberty […]

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.