Top Menu

Le Marron Malden

Le Marron: Uitgebreid tafelen op sterren-niveau

Le Marron bestaat inmiddels niet meer.
Naar deze avond hebben we al enkel maanden uitgekeken. We gaan namelijk naar Le Marron, een Eén Sterren Restaurant, conform de Michelin Sterren. Dat wordt smullen dus! Le Marron is in Malden, dat is net buiten Nijmegen. Met de bus heen, de taxi terug.

We zijn aan de vroege kant, maar al twee tafels zijn goed bezet. We zitten ernaast en horen meteen de drukte en de akoestiek. Geeft veel geluid, maar ook wel weer een gezellig geroezemoes, daardoor. We worden vriendelijk opgevangen, maar vervolgens duurt het wel even voor we een drankje krijgen aangeboden. Blijkt een voorbode voor de snelheid van de bediening: ze gaan ervan uit dat je lang en uitgebreid wilt tafelen!

Het Le Marron Tasting Menu met 6-gangen

Bij Le Marron kun je kiezen uit een Surprise Menu van 2, 3 of 4 gangen. Of eten a la carte. Bovendien hebben ze een Tasting Menu, wat ze een ‘ wandeling’  door de  a la carte kaart noemen. Dat doen we. Een aanrader, zo blijkt! Wat te denken van ” Zachtgegaarde kabeljauw tussen groene kruiden crème, luchtige champagnesaus naast thee van oesters en algen, crumble van algen en frisse kruiden”?! En “Drooggebakken coquilles tussen crème van eendenlever, gelakte sojapaling, aardpeer texturen en sojavinaigrette”?! “Geroosterde wilde zeebaars onder dungesneden kalfswang, linzen en shii-take gegaard in olijfolie, crème van munt en jus van geroosterde uien en anijs”! En “Licht gerookte Anjou duif naast soufflé van butternut pompoen, Trompette de la Mort en witlof, jus van duif en koffie-olijfolie”! Allemaal even heerlijk en even prachtig opgemaakt. Met vooraf nog een aantal amuses en tussendoor en bij het diner heerlijke broodjes. Een culinair feest. Als dessert dan ook nog twee variaties: “Gebraden ananas tussen gegeleerde wakamé, sorbet van lychee en krokant van citroenhoning”. En “Geglaceerde amandel-chocolade praline cake tussen groene thee, kokos en bladzilver”. Koffie met de nodige chocola-varianten maakt het feest compleet. Kost 90 euro per persoon, dus da’s niet niets. Maar vele malen goedkoper dan wanneer je zelf  a la carte besteld. Want dan betaal je voor een voorgerecht al een derde van deze prijs!

Je moet wel van lang tafelen en wachten houden…

Al met al waren wij om even voor zeven uur ’s avonds aan tafel en gingen we om ongeveer middernacht pas weer de deur uit… We hebben de tijd genomen tussen de gangen door, en af een toe een sigaretje gerookt in de Fumoir boven. Da’s een handige uitvinding: een speciale rookruimte op de tweede etage, die uitkijkt over het restaurant. Leuk om te zien. Maar ook zonder deze tussenstops is het lang wachten op je volgende gang in Le Marron. Tussen de derde en de vierde gang zelfs meer dan een uur. Na driekwartier werden we toch wat ongeduldig en ging een van de bediening maar een even in de keuken kijken voor ons… We houden van uitgebreid tafelen en lekker eten, maar de hele avond alles bij elkaar was te lang naar onze smaak…

Goede ambiance en erg vriendelijke en kundige bediening

De sfeer in Le Marron is prettig, de stijl van de inrichting moet je smaak zijn: een oud pand, veel oud grijs en balken, maar ook veel nieuwerwets aandoende aankleding. En je kunt nagenoeg het hele restaurant door kijken, en dat is groot… Het is er warm, de vloerverwarming staat aan, dus trek niet teveel kleren aan. Onze jasjes gingen uit, anders was het echt te warm… De zaal is ruim opgezet, door de akoestiek hoor je wel geroezemoes. En wij hadden het ‘geluk’ dat we naast twee tafels zaten met een familie, die na elke gang zo’n beetje van plek wisselden en speeches hielden… Een gezellige drukte en daar is de opzet van het restaurant goed tegen bestand. Grote kroonluchters aan de plafons en 2 grote vazen met takachtige, struikachtige beplanting, met veel bloemen. Zou het echt zijn?! De bediening vinden we voortreffelijk. Heel vriendelijk en attent, weten precies wanneer je terugkomt uit het fumoir, geeft goede uitleg over de menukaart en de gerechten. En al onze vragen over de wijnen uit het heerlijke wijnarrangement, worden met veel verhaal beantwoord. Erg leuk!

Het wijnarrangement betaal je per glas

Bij ons diner hebben we gevraagd naar het wijnarrangement. Heerlijk! Veel bubbels om te beginnen, en bij elk gerecht een passende wijn. Ook bij de twee nagerechten. Dus na 6 gangen hadden we ook 6 wijntjes op. En omdat alles bij elkaar de gangen nogal op zich lieten wachten kregen we nog een glaasje van het huis aangeboden. Dus niet meer zelf naar huis rijden… Let op: het wijnarrangement is niet een standaardtarief. Je betaald alsnog per glas. Dus dat is niet erg voordelig, want er worden wijnen van tussen de 10 en 15 euro per glas geschonken…

Kortom, een avond met een heerlijk diner, beetje aan de lange kant, maar wel erg leuk om een keer mee te maken. Maar al met al vinden we de prijs-kwaliteit verhouding hier niet optimaal en gaan we gewoon weer naar een restaurantje in Nijmegen, de volgende keer. Een keer is genoeg.

,

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.