Top Menu

karpaccio met een k in nijmegen

Karpaccio met een K: Een modern interieur op oubollige locatie

Karpaccio met een K bestaat inmiddels niet meer. In het pand zit nu restaurant Ivory.
Een paar weken geleden was het weer Eetweek in het land. Een week die georganiseerd wordt door DiningCity. DiningCity organiseert vaker wel vaker dit soort weken, zoals de Restaurantweek. Je kunt dan voor een zacht prijsje genieten van een driegangendiner. Maar tijdens de Eetweek wordt je, door de deelnemende restaurants, een hoofdgerecht aangeboden voor slechts € 10.

Tijdens een eerdere editie van de Eetweek aten we al voor een tientje bij Oporto aan de Hertogstraat in Nijmegen. Maar we hebben ook al aan heel wat Restaurantweken meegedaan. Zo aten we al bij bij de restaurants De Schat, Manna, Frank’s Food & Grill en Liberty.

Het speciale Eetweek menu van Karpaccio met een K

Voor het hoofdgerecht van een tientje hebben we keus uit drie gerechten. Een groentelasagne gemaakt van wortel en courgette met choronsaus, Noorse zalm in bladerdeeg met crème van groene kruiden of een boutje van de parelhoender overgoten met abrikozen-honingsaus. Daarnaast hebben ze speciaal voor deze week combinaties van kleine voorgerechtjes, zodat je van alles wat kan proeven.

Wij bestellen een combi van twee voorgerechtjes bestaande uit een traditionele carpaccio (ofwel Karpaccio) van rund en een filodeegbuideltje gevuld met geitenkaas. Dit buideltje wordt geserveerd op een carpaccio van gemarineerde appel en rode wijn-appeldressing. Dit laatste voorgerechtje smaakt bijzonder en verrassend fris door de appel-wijndressing. Daarna kiezen we voor de lasagne en het boutje van de parelhoender. De lasagne is wat gewoontjes, maar de parelhoender smaakt voortreffelijk. Vooral voor dit bedrag 🙂 Jammer dat de groenten bij beide gerechten hetzelfde is.

Een reactie op Karpaccio met een K: Een modern interieur op oubollige locatie

  1. Jesper Popma juli 5, 2012 om 15:55 #

    Er zit inmiddels alweer een nieuw restaurant op deze plek. Het rouleert nog al op dat hoekje…

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.