Top Menu

juliette en hotel blue in nijmegen

Juliette: De culinaire gastvrouw van Hotel Blue

Bij Juliette’s Cosina, het restaurant van Hotel Blue in Nijmegen, kun je letterlijk een kijkje in de keuken nemen. Sterker nog! Je kunt zelfs in de keuken van Juliette eten. Vanaf een mooie lange tafel kun je goed zien hoe de chefs je maal bereiden. En de echte kookgek kan aan het grote kookeiland in de keuken plaatsnemen. Eigenlijk zijn mijn tafelgenoot en ik wel zulke kookgekken, maar het het is te mooi weer om binnen te lunchen.

Maar gelukkig is er pal naast de keuken een gezellig ommuurd terrasje ingericht. Wat, door de planten en kruiden die er staan, mediterraan aandoet. Hier vandaan hebben we met een schuin oog toch nog een kijkje op de keuken. The best of both worlds!

Koude- en warme gerechtjes om te delen

De menukaart bestaat uit ruim tien koude- en ruim tien warme gerechtjes. Wij bestellen, van de koude gerechtjes, de kabeljauw en de tataki van rund. En, van de warme gerechtjes, nemen we de inktvis en de mosselen. Omdat de kabeljauw en het rund koud geserveerd worden, hebben we al snel iets te happen op tafel. En dat is wel zo gezellig.

De kabeljauw wordt geserveerd met gerookte olijven en een dille mayonaise. Dit is een lekker fris en licht hapje en daardoor zeer geschikt voor de lunch. Tataki is van origine een Japans gerecht en dat proef je goed door de limoen, wasabi en sesamolie waarin het vlees gemarineerd is. Het rund wordt dun gesneden opgediend, waardoor ook dit gerechtje niet zwaar op de maag valt.

Geflambeerde mosselen en bouillabaisse saus!?

Vanuit mijn ooghoek meen ik waar te nemen dat de chef onze mosselen flambeerd in de wok. Mosselen wokken is mij niet vreemd. Zo maak ik wel vaker deze Mosselen op z’n Toscaans in de wok. Maar zo’n steekvlam zal ik thuis maar niet proberen. Heb ooit al, in een iets te enthousiaste bui, mijn afzuigkap zwartgeblakerd.

De inktvis wordt geserveerd in een heerlijke bouillabaisse saus. Daar kun je ook lekker je brood in dippen. Bouillabaisse kende ik alleen nog maar als een rijkgevulde Provençaalse vissoep. Daarom is deze gereduceerde versie, van deze klassieker, een aangename verrassing voor mij.

Juliette is een flexibele dame

Juliette biedt meer dan een restaurant. Zo kun je een bakkie troost of thee drinken in Juliette Salon de Thé & Lounge of lekker borrelen in Juliette’s Blue Bar. En Juliette is een flexibele gastvrouw. Dus als jij een hapje wil eten in de lounge of bar dan kan dat ook. Het is sowieso leuk om eens bij Hotel Blue binnen te lopen. Al is het maar voor een kopje thee in de lounge. Die panden aan de Oranjesingel zijn namelijk van zichzelf al indrukwekkend, maar in combinatie met de stijlvolle inrichting van Hotel Blue een waar feest voor het oog.

Wat heeft Hotel Blue met MANNA te maken?

Hotel Blue is het zusje van het nabijgelegen Hotel MANNA. Ook hier is een restaurant waar je goed terechtkan als je van vis houdt. Ben je nieuwsgierig? Lees dan de recensie van MANNA door onze foodblogger Michel. Tot slot heb ik nog een tip voor je: Als je net als ons regelmatig uit eten gaat, kan dat behoorlijk in de papieren lopen. Gelukkig hebben de betere restaurants in Nijmegen vaak een prima lunchkaart. Zo geniet je van dezelfde kwaliteit eten, maar ben je gemiddeld toch wat minder kwijt dan voor een diner.

Hotel Blue & Juliette
Oranjesingel 14-20, 6511 NT Nijmegen
024 744 0094
Bezoek website

, , , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.