Top Menu

Izzi Nijmegen uithangbord

Izzi: Asian fusion aan de Waalkade

Getipt door een vriendin gaan we vanavond naar de Waalkade voor de betere Aziatische keuken in Nijmegen. Izzi omschrijft zichzelf als een Asian Lounge Restaurant, dus we laten ons verrassen. Het is de start van de zomerfeesten aan de vooravond van de Vierdaagse, dus het is al gezellig druk aan de Waalkade.

Door het mooie weer kunnen we buiten op het terras eten.

Prachtige foto’s op de website van Izzi

De website van restaurant Izzi is een Flash-filmpje. Je kunt daar mooie foto’s van heerlijke hapjes bewonderen. Veel vis en Sushi. Maar zelf door de website heen klikken kan niet, laat staan online reserveren. Ik had nog een mail gestuurd naar hen om te reserveren, maar daar hoorde ik niets op. Toch maar even gebeld dus, om zeker te zijn van een tafeltje.

Fingerfood: Plateau du Chef

De kaart is erg uitgebreid. Veel voor-, hoofd- en nagerechten. En daarnaast nog een aparte kaart voor de fingerfood: oesters, pasteitjes, dimsum en sushi. Teveel om op te noemen. Je kunt voor een verrassingsmenu kiezen, ook nog. Wij gaan voor de Plateau du Chef. De kok maakt dan een selectie met kleine porties van de genoemde fingerfoods. Het blijkt een prachtig opgemaakte schaal voor twee personen. Met voor ieder een gepocheerde oester in zwarte bonen saus, rundvlees en garnalen pasteitjes, dimsum met garnalen en zeewiersalade. Vooraf krijgen we ook eerst nog een Amuse van noodles in zwarte sojasaus met garnaal. Alles ziet er prachtig uit, op een mooi, modern serviesgoed. Pittig!

Gamba’s in curry en ossenhaas tepanyaki met Remi Martin

Na de schaal met hapjes hebben we niet beide nog evenveel trek. Dus we bestellen de gamba’s als hoofdgerecht, terwijl dit eigenlijk een voorgerechtje is. Twee gamba’s, de ene in gele curry de andere in rode: Ying Yang. Het hoofdgerecht van ossenhaas wordt omschreven als naturel van de tepanyaki, met knoflookchipjes en afgeblust met Remi Martin Congnac. We bestellen hem medium doorbakken, maar dat is niet terug te zien. Wel veel lekkere gegrilde groentes komen erbij als paprika. En een bedje van spinazie. Als side dish wordt automatisch een salade en gebakken rijst geserveerd. Allemaal erg lekker en redelijk pittig tot pittig!

izzirestaurant.nl

, , ,

Een reactie op Izzi: Asian fusion aan de Waalkade

  1. antoinette augustus 8, 2011 om 21:06 #

    wat ik nu mis hierbij is een link naar het restaurant, en een telefoonnummer.
    daar heeft een restauranthouder wat aan!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.