Top Menu

Isabels Bistro in nijmegen

Isabel’s Bistro: Restaurant in huiselijke sfeer

Isabel’s bistro bestaat inmiddels niet meer. In het pand zit nu het restaurant De Firma, dat in 2013 de tweede prijs voor het beste terras van Nijmegen won.

Aan een prachtig kinderhoofdstraatje in de Nijmegen benedenstad. Gezellig zitten en tafelen,  hoewel geen comfortabele stoelen. Veel balken, boerenhout, oud groen en pastel blauwgrijs. Een lekker klinkende, gevarieerde kaart. Van slakken, zalmtartaar en gerookte eendenborstsalade tot wijting, Portugees vispannetje en tournedos. Onder de nagerechten o.a. boerenkazen, huisgemaakte appeltaart en ‘Death by chocolate’. Klinkt dikmakend lekker, dat gaan we zeker proberen! Er is zelfs een (goedkoop!) 3- of 4-gangen verrassingsmenu mogelijk. Vriendelijke bediening, hoewel niet zo snel (ze bleek nieuw…) Wij hadden een lekkere avond! Niet echt goedkoop, maar nog wel betaalbaar.

Al vaker waren we over de pitoreske Lage Markt in Nijmegen geslenterd en de entree van Isabel’s Bistro lachte ons elke keer weer toe. Nu hangt er ook nog een Michelin Aanbeveling 2009 bij de deur. Dus geen wonder dat ons eetavontuur hier begint.

Niet online reserveren

De website ziet er net zo stijlvol uit als de gevel van het pand. En de foto’s op de website geven een huiselijk gevoel. Dit blijkt een goed beeld van hoe het restaurant er daadwerkelijk van binnen uitziet: erg gezellig en huiselijk. We voelen ons meteen thuis. Jammer dat je niet meteen online kunt reserveren. Op pakjesavond met 2 personen circa een week van te voren reserveren, blijkt geen probleem. Al op de website kun je de kaart bekijken. Hij staat er in zijn geheel op, dus geen verkeerde verwachtingen hier. Maar ook geen verrassingen dus…

Een verrassingsmenu?

De kaart klinkt heerlijk, is uitgebreid en gevarieerd. We twijfelen nog even of we het 4-gangenverrassingsmenu zullen kiezen. Maar dat is zo goedkoop (29,50 euro) vergeleken bij de prijzen per voor- of hoofdgerecht (gemiddeld respectievelijk 8,50 en 18,50 euro). Waarschijnlijk krijg je dan niet zulke lekkere gerechten in het menu voor dat bedrag…?! We bestellen van de kaart. Het plankje vooraf slaan we af, geen zin in al die worst. In plaats daarvan nemen we het brood met boter vooraf. Een goede keuze. Het brood is bereid met tomaat en heerlijk vers. Snap alleen niet waarom ze hier dan nog kruidenboter bij serveren…?! Zonde om dat erop te smeren.

Kwartel en tournedos, carpaccio en roodbaars

De kwartel klinkt bijzonder, met kokossaus. Smaakt goed, maar een beetje flauw. De carpaccio, daar kan eigenlijk niets mis mee gaan. Als hoofdgerechten nemen we de roodbaars en de tournedos. Beiden zien er prachtig opgemaakt uit, zijn een goede portie, niet teveel en niet te weinig. En ze smaken heerlijk! Jammer dat, wanneer ze opgediend worden, ons nog niet is gevraagd welke wijn we erbij willen drinken. Via de kok moet de bediening ingeschakeld worden. En er blijkt geen bijpassend wijnarrangement. Dus nemen we de standaardwijnen, die wel per glas te krijgen zijn.

Als dessert dus de ‘Death by chocolate’. Chocoladegerechtjes in drie verschillende variaties, prachtig opgemaakt op een bordje. En ook de huisgemaakte appeltaart is ook prima. Cappuccino en macchiato maakt het dessert compleet. Ook hier laat de snelheid van de bediening te wensen over: het tweede kopje macchiato wordt gebracht als we eigenlijk net besloten hebben dan toch maar te gaan…

De rekening met een ansichtkaart

Bij vertrek wordt de rekening gepresenteerd – met snoepjes en lolly’s –  in een Oud Hollands ijzeren blikje. Ook dat ziet er huiselijk uit. En er wordt een ansichtkaart achtergelaten op tafel, waarin je je reactie kunt achterlaten. En eventueel je adresgegevens, zodat je op de hoogte wordt gehouden van activiteiten en nieuwtjes. Van deze mogelijkheid maken wij maar even geen gebruik, wij zetten het wel op nijmegeneet.nl… 🙂  Onze jassen bij de garderobe hangen bijna boven de broodtafel, in het brood. Da’s gek, en jammer van het aangezicht van de broodtafel, want die ziet er eigenlijk prima uit.

, , ,

Trackbacks / Pingbacks

  1. Speculaas voor Sinterklaas en onze verjaardag - november 30, 2015

    […] 5 december, zes jaar geleden, werd Nijmegen Eet opgericht met een bezoek aan restaurant Isabel’s Bistro. Isabel’s Bistro bestaat inmiddels niet meer. In het pand zit nu het restaurant De Firma, dat in […]

  2. Patisserie Strik bakt onze verjaardagstaart - november 30, 2015

    […] ook in het weekend van Sinterklaas, zijn wij ons eet- en blogavontuur gestart. Met een dinertje in Isabel’s Bistro. Dat is inmiddels al weer ‘gewoon’ Wijmpjes. En ook De Schat, die we even daarna […]

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.