Top Menu

in de kazerne in nijmegen

In de Kazerne: mooie locatie in de Krayenhoffkazerne

Deze dinsdagavond wilden we eigenlijk naar Het Lemke in de binnenstad van Nijmegen. Maar die bleek dicht. En na even verder zoeken blijkt het nog een toer om op dinsdagavond uit eten te gaan in Nijmegen. Restaurant In de Kazerne in Nijmegen Oost blijkt wel open, alleen kun je niet reserveren. Kijken of we op tijd kunnen gaan dus, zodat er nog precies een tafeltje over is.

Er blijkt tegelijkertijd een feestje aan de gang te zijn, waarvoor een deel van het restaurant gereserveerd is. Het buffet ziet er daar goed uit, dus dat kun je ook reserveren hier.

Appel-garnaal rolletjes is een heerlijke verrassing

De menukaart is erg uitgebreid. Vooraf wel zo’n acht verschillende gerechten. De gangbare als sashimi, salades, soepen, carpaccio, en eendeborstfilet. Die laatste kiezen we, op een salade. Maar daarnaast ook een appel-garnaal rolletje. Nooit eerder gezien of gegeten. Ziet er prachtig uit en smaakt heerlijk en bijzonder. Mogen ze wel meer van dit soort verrassingen op de kaart zetten.

Zeebaars met kreeftensaus en rundertournedos

Uit de rij met hoofdgerechten kiezen we de rundertournedos en de zeebaars. Met een heerlijke kreeftensaus. Alles smaken zijn allemaal even goed. De nieuwe bestelling drankjes, daar moeten we even wat moeite voor doen. Maar dat vergeven we ze. Aan de andere tafeltjes zien we al de desserts voorbij schuiven. Zien er ook heerlijk uit. Maar we laten ons niet verleiden. Gewoon koffie toe is voor ons prima. Kortom, hier kun je goed eten!

Stijlvolle locatie in de oude Kazerne

Restaurant In de Kazerne zit in de oude kazerne, hoe kan het ook anders. In 1995 is dit pand met de omliggende kazernes overgegaan in handen van de gemeente. De laatste jaren is alles gerenoveerd en is het bedrijvenpand en woonruimte geworden. Voorheen heette dit restaurant De Kolonie. We laten ons even voorlichten door een van de obers: in april 2010 is het restaurant overgegaan in handen van de nieuwe eigenaar. Nadat het twee maanden (!) dicht was is dit omgetoverd tot In De Kazerne. De hoge plafonds komen goed tot hun recht met de lange rood fluwelen gordijnen van plafond tot aan de vloer. Ook alle stoelen zijn rood, ziet er fris uit. De bar is modern, en geeft telkens een ander kleurtje licht. De beide achterwanden zijn ook in roodtinten geschilderd, van boven tot onder. Een echte legerprint, maar dan – door de kleur – moderner. Ziet er allemaal gezellig uit. Allemaal net niet te modern, ondanks het vele rood.

Wijnen van In De Blauwe Druif

Restaurant In de Kazerne serveert alleen wijnen van Nijmeegse wijnhandel In De Blauwe Druif. Veel wijnen gaan per fles. En het leuke is dat als een wijn je bevalt je meteen een flesje voor thuis mee naar huis kunt nemen. Handig en lekker en een leuk concept. Kenden we nog niet. Veel verstand van wijn hebben we niet, dus we laten ons voorlichten door een van de obers. Daardoor krijgen we een heerlijk glas rode wijn bij de tournedos!

indekazerne.nl

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.