Top Menu

holy five nijmegen

Holy Five: Keuze uit vijf heilige gerechten

Na Arnhem is er nu ook een Holy Five in Nijmegen. Als Arnhem en Nijmegen een succes blijken te zijn, is het plan om ook in andere steden een vestiging in het leven te roepen. Gedacht wordt bijvoorbeeld aan Amsterdam. Wij namen natuurlijk een kijkje in de Nijmeegse Holy Five.

Het is vandaag een stralende, zonnige dag, dus nemen wij plaats op het buitenterras. De inrichting roept, ook binnen, op elegante manier de sfeer van zee en strand op. Lichte tinten, veel wit, veel hout.

Geen overvolle menukaart bij Holy Five

Het achterliggende idee van Holy Five is eenvoudig en vind je terug in de naam van het restaurant. De menukaart bevat daarom vijf hoofdgerechten en vijf nagerechten. Vijf voorgerechten zijn er inderdaad ook. Goed geluisterd naar de televisie kok Gordon Ramsay:

Keep it simple!

Omdat Holy Five zich een beef and lobster-bar noemt, hebben wij besloten te kiezen voor de Holy Cow en de Holy Lobster. Net iets te laat schiet ons te binnen dat het misschien wel lekker zou zijn als de tournedos ook nog even in de Green Egg gelegd kan worden.

De Green Egg is een bijzondere, ei-vormige grill. Dat zou een barbecue-achtige, rokerige smaak moeten opleveren. De steak ligt dan al op de grill, maar men is zonder morren bereid op ons verzoek in te gaan. Benieuwd of ik daar spijt van zal krijgen… Ik heb nog nooit iets gegeten dat in de Green Egg was klaar gemaakt, maar proberen vind ik altijd leuk.

Een oester: net een slok zeewater?

Om te beginnen hebben wij besloten wat oesters te laten komen. En wel een half dozijn. Heb ik nog nooit gegeten, maar ik vind ze heel lekker. Dat is ook te danken aan de lekkere dressings die er in kleine karafjes bij worden geserveerd.

Oesters zijn er in vele soorten, maten en uiteraard smaken verkrijgbaar. Wij eten hier Speciales de Geay uit Normandië. Een oester die zilt, dik en fris is. De schelp is volledig gevuld. Hierdoor lijkt het minder, in tegenstelling tot andere oesters, alsof je een slok zeewater binnen krijgt.

Daar komen de steak en de lobster!

De tournedos en kreeft worden geserveerd op karakteristieke zeewater blauwe borden. Deze heilige hoofdgerechten worden met huisgemaakte frietjes en salade opgediend. Die laten we ons ook zeker smaken.

De steak is, ondanks dat hij nog even in de Green Egg heeft gelegen, lekker mals gebleven en zelfs nog enigszins roze van binnen. Misschien dat ze in de keuken hebben besloten de behandeling in de Green Egg niet te lang te laten duren. Bovendien is daar de erg lekkere peperjus die in een schaaltje naast de tournedos staat. Zo kun je zelf bepalen in welke verhouding je het vlees en de saus binnen krijgt.

Mijn tafelgenoot is zo te zien ook tevreden met zijn halve Canadese kreeft. Deze Canadese kreeft is klein van stuk. Mijn tafelgenoot had daarom best een hele opgekund, denk ik. Maar omdat ie gehalveerd is kan hij hem makkelijk naar binnen lepelen. Geen gedoe met kreeftangetjes en dergelijke.

Rood fruit en Scroppino toe

Hoewel ik al redelijk vol zit, sluit ik dit smakelijke maal af met de coupe rood fruit, aardbeien met daarbij een bol yoghurt-ijs en een forse schep slagroom. Heerlijk fris en fruitig.

Mijn tafelgenoot kiest voor iets meer vloeibaars, een Scroppino. In een hoog champagneglas wordt deze spoom opgedist. Hij is hier gemaakt op basis van licht mousserende Prosecco en Vodka, vermengd met limoensorbetijs. Wel lekker, oordeelt hij maar het komt niet echt over als een toetje.

Een bijzonder interieur

Terwijl we zo genoeglijk zitten te eten, bespreken we ook het bijzondere interieur. De tafels en stoelen staan gelukkig niet al te dicht op elkaar, zodat de sfeer iets luchtigs behoudt. De kleuren zijn wit en bruin. Er wordt veel gebruik gemaakt van ruw hout en decoratieve elementen als schelpen. Met dit mooie weer wanen we ons in een strandtent aan zee. De stoelen waar wij op zitten hebben iets van stevige regiseursstoelen, wat merkwaardig genoeg heel comfortabel zit.

Koninklijke toiletten

Wie het toilet met een bezoek vereert, kijkt misschien op van de daar opgehangen posters. Op de herenafdeling een grote afbeelding van koningin Maxima. We vragen het maar even aan de bediening. Inderdaad vind je op het damestoilet een poster van Koning Willem-Alexander en op het invalidentoilet een grote prent van Prinses Beatrix. Majesteitsschennis of een leuke aanleiding om even over te kletsen?

holy five toilet koningin maxima

In zijn geheel heeft deze luxe maaltijd ons zeker niet teleurgesteld. In tegendeel, als we genoeg gespaard hebben, is deze ervaring zeker voor herhaling vatbaar. Misschien dat we dan ook wel andere gerechten uitkiezen.

, , , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.