Top Menu

De Grut in nijmegen

Grut: Eetcafe met restaurant kwaliteiten

De Grut in Oost, staat bekend bij ons bekend om zijn goede eten in een bruin café-achtige sfeer. We gaan deze zaterdagavond met vrienden op stap. Dus dat betekent niet alleen extra gezelligheid. Maar ook de mogelijkheid om meer gerechten van de kaart te proberen!

Reserveren bij Grut niet mogelijk

Bij de Grut kun je niet reserveren, alleen als je met een grotere groep komt. Ze gaan om 17.30 uur open, wij dachten 18.00 uur. Dus toen we om die tijd kwamen (wat toch redelijk vroeg is), zat de tent al helemaal vol. Wachten aan de bar dus, tot er een tafeltje vrij is. En dat duurt al gauw nog een uurtje. Maar in de Grut kun je ook gezellig borrelen, dus geen nood! We bestellen een broodje alvast aan de bar, daar is de bediening niet zo alert op. Maar een uur wachten als je lekkere trek hebt, is niet niets. En je ziet de borden met heerlijks zo uit de keuken komen, als je aan de bar zit. Een leuke plek om te vertoeven.

Heerlijke gerechten en veel keus

De kaart hangt boven de bar. Op elk bord een gerecht. Wanneer iets op is, haalt de Grut simpelweg het bord weg en komt er een nieuw gerecht. Er is ruime keuze uit 4 voorgerechten, 2 vleesgerechten, 1 visgerecht en 2 vegetarische schotels. En dan ook nog een stuk of 4 toetjes. Alles elke dag vers. De kaart wisselt ook dagelijks!Heerlijke gerechten en mooi opgemaakt borden. De prijzen voor een voorgerecht zijn gemiddeld 8 euro. Hoofdgerechten 22 tot 24 euro en de toetjes ook ca. 6 tot 8 euro. Dus restaurant-achtige prijzen.

Ons diner

We nemen allemaal een oester om mee te beginnen. De coquilles als voorgerecht laten we ons goed smaken. Op een speciaal soort beschuit en met zalm. Ook een carpaccio overigens, met geitekaasbolletjes en olijven. Als hoofdgerecht variëren, dus kunnen we over en weer bij elkaar proven: rib eye, eend (eigenlijk een voorgerecht, maar groot genoeg ook als hoofdgerecht), zeebaars en duif. Allemaal erg lekker en mooi opgemaakte borden. De foto’s die we maken met onze internet telefoon mislukken, dus da’s jammer, geen fotoweergave helaas…

Gerechten op, en verkeerd op de kaart

Mijn keuze voor het hoofdgerecht was gevallen op canneloni. Maar omdat we een uur op een tafeltje moesten wachten waren er meer gasten voor me op dit idee gekomen. Tegen de tijd dat ik kon bestellen, was de canneloni al op! Om 19.00 uur al! Da’s wel erg snel. Zelfde bleek met de parelhoen. Hiervoor kwam duif in de plaats, maar ze hadden nog een stukje van de omschrijving van de parelhoen op het bord laten staan. verwarring alom. Dus echt zorgvuldig met de weergave op de kaart wordt er niet omgesprongen. Maakt het allemaal wel rommelig gezellig!

grut-etenendrinken.nl

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.