Top Menu

el toro In Kranenburg

El Toro: Het walhalla voor de carnivoor

Afgelopen vrijdagavond werd ik door een vriend uitgenodigd voor een etentje bij El Toro. Dit is een grill restaurant net even buiten Nijmegen de Duitse grens over. We hadden al langer het plan om nog eens een goede steak te gaan eten en besluiten dit, naar aanleiding van een lovende recensie in de Gelderlander, bij Das Steakhaus in Kranenburg te doen.

Bij binnenkomst zijn alle tafeltjes bezet. Zouden meer mensen de recensie in de Gelderlander gelezen hebben?

Argentijnse Black Angus en Hereford Runderen

Gelukkig hoeven we niet heel lang te wachten, want na één colaatje aan de bar mogen we plaatsnemen. Er liggen al twee menukaarten voor ons klaar. Dit blijken hele boekwerken. Meteen gaan we op zoek naar de Black Angus steak waarmee ze adverteren. El Toro legt voor zijn gasten slechts de edelste vleesdelen van de Argentijnse Black Angus en Hereford Runderen op de grill staat er boven het hoofdstuk Steak-Börse. We kunnen kiezen uit kogelbiefstuk, lendelap, ossehaas, entrecote, T-bone steak en nog een aantal andere delen van het rund.

T-bone steak en ossehaas van El Toro

Mijn disgenoot durft het aan om een T-bone steak te bestellen. Heel dapper, want die steak weegt zo’n 600 g. Daar kun je met gemak drie volwassen mannen van voeren, maar hier is het toch echt voor één persoon. Dit zijn Amerikaanse taferelen 🙂

Ik houd het bescheiden met een ossehaasje van 200 g…

De ossehaas is heerlijk mals met een knapperig krokant korstje. De T-bone steak is iets taaier, maar heeft wel veel smaak. Het scheelt wel welk deel je van de steak aansnijdt hoe mals het is. Achteraf blijkt dat niet zo gek want zo’n T-bone steak bestaat uit de lendelap en de ossehaas aan het rib, lees ik later op de kaart. Weer wat geleerd.

In plaats van de gepofte aardappel bestellen we frietjes bij de steak. Deze zijn niet om over naar huis te schrijven. Ook de saladebar is wat gewoontjes en het personeel lijkt met het verkeerde been uit bed gestapt. Maar het deert ons allemaal niet, want we komen hier maar voor één ding: STEAK!

restaurant-el-toro.de

Hoofdfoto met dank aan straatkaart.nl

,

5 reacties op El Toro: Het walhalla voor de carnivoor

 1. appelig december 4, 2012 om 18:23 #

  Ik heb twee jaar geleden bij El Toro gegeten en dat is me prima bevallen. Zelf ben ik niet zo’n vleeseter, maar er staat voldoende op de kaart.
  Deze week ga ik weer naar Kranenburg voor een nieuw bezoekje, ik krijg er nu al trek van! 🙂

 2. Wout Engelaar september 21, 2013 om 17:50 #

  Super!! Al jaren lang komen wij hier heerlijk eten. Vriendelijke bediening van Dragan en Sasha. Veel vlees. Zeer goed geprijsd.
  Vanavond gaan we weer.

 3. yvon de wijs november 27, 2013 om 18:30 #

  we komen hier al jaren . WE rijden er zelfs voor om. We komen er zeker elk jaar 2x in de 4daagse week . We reserveren dan wel . Het is er perfect eten en het personeel is zeer vriendelijk.

 4. fam. koolen april 28, 2015 om 17:39 #

  Restaurant El Toro:
  Tja, onze eerste reactie is: het eten smaakt. Maar eten is voor ons niet alleen belangrijk. Het geheel, de gezelligheid, het uiterlijk, de service en sfeer en het contact.
  Het is er daar zo druk dat persoonlijk contact niet bestaat, men komt niet langs om te informeren of het je smaakt. Men geeft hier echt de indruk dat de mens als persoon niet belangrijk bent. Men is meer bezig met “hoe-krijg-ik-de-volgende-gast op zijn plek, want er staan nog 8 te wachten. Zelfs bij het afrekenen kan er geen ogencontact en/of lachje vanaf. Men ziet je niet staan. Twee mensen werken in de bediening, één achter de bar voor de drinks en dan nog de kok met hulp. Meer niet. Aha…nu begrijp ik het. Dat is één van de oorzaken. Neen, voor de gezelligheid moet je hier absoluut niet zijn. En het interieur mag ook wel eens geüpdatete worden na al die jaren van trouwe Nederlandse gasten.
  Maar hoe komt het dan toch dat het altijd zo vol zit?.
  Wij denken door de verhouding prijs-product, de grote hoeveelheden die je krijgt en de bediening van twee man. (veel verdienen, weinig financiële lasten?)
  Neen, 8 jaren geleden vonden wij het een stuk beter in El Toro. Je was toen nog echt klant! En de klant is koning. Niet het grote stukje vlees en de gratis-pak-mij-saladebar-zoveel- als-je wilt. Het is een fabriek geworden van bezoeker komt binnen en bezoeker gaat weer weg! Meer is het niet! Héél jammer.

Trackbacks / Pingbacks

 1. Veau: Steaks eten aan het Kelfkensbos - Nijmegen Eet - augustus 18, 2013

  […] moesten we “helemaal” naar Kranenburg in Duitsland, naar restaurant El Toro, voor onze steak. Maar tegenwoordig kunnen we gelukkig ook in ons vertrouwde Nijmegen terecht, want […]

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.