Top Menu

De Schat in nijmegen

De Schat: Betaalbare luxe tijdens De Restaurantweek

Dit weekend gaat De Restaurantweek van start. Een driegangendiner in een deelnemend restaurant kost dan slechts 25 euro. En ook de luxe en gerenommeerde restaurants doen mee! Wij waren goed voorbereid, hadden ons al tijdig aangemeld op een e-mailnieuwsbrief. Zodoende konden we een dag eerder dan de rest van Nederland boeken via de speciale Restaurantweek website. Want dat deze drukbezocht zou worden, leek ons wel duidelijk. En wij konden dan tenminste terecht in De Schat, een luxe restaurant in Nijmegen, aan de Waal.

Door de kou (het wordt vannacht nog -5, ondanks dat het al begin maart is) wandelen we naar de Waalkade. Het restaurant is gevestigd in de onderste verdieping van een nieuwbouwpand. Geen echt mooie uitstraling. Maar we krijgen een plaatsje aan het raam en kunnen over de parkeerplaats uitkijken over de Waal en de Spoorbrug. Dus dat is leuk.

Prettige sfeer bij De Schat (ondanks enigszins luide muziek

De Schat heeft verschillende verdiepingen. Wanneer je binnenkomt (en dat is al op een verhoging), heb je tafeltjes die schuin over de waal uitkijken. Maar je kunt ook naar beneden, naar de wijnkelder. Hier vind je leuke zitjes en de keuken. Intiem tafelen, en lijkt me een mooi uitzicht, om te kijken wat er in de keuken gebeurt. De stijl is warm, hoewel wel modern. Maar door kleden, leer en kleurgebruik oogt het erg warm. Tussen ons tafeltje en dat van de buren staat een console met een groot bloemstuk erop. Dus we hebben privacy. En sowieso staan de tafeltjes op gepaste afstand van elkaar. Goed gedaan! Enige opmerking die we hebben is dat de muziek wat hard staat. De nieuwste single van Anouk schalt boven ons uit.

Goedkoop driegangenmenu tijdens De Restaurantweek

Deze week zijn er alleen Restaurantweek-gasten in De Schat. Je kunt van de kaart bestellen, maar speciaal voor deze week hebben zij een 3-gangenmenu samengesteld. Erg goedkoop, voor maar 25 euro. En wanneer je een arrangement bestelt, betaal je maar 45 euro voor ook het aperitief, de bijpassende wijnen bij de gerechten en koffie met lekkers na. Dus dat gaan we doen. Een extra tussengerecht kun je bijbestellen, maar dat slaan wij over.

Tonijn, draadjesvlees met eendelever en sukkadelapje

Het diner startte met een zgn. mondvermaakje, drie amuses: een kaasbitterbal, paddestoelenbouillon en een toastje met tomaat. Bij ons glas cava lag er een puntzakje notenmelange klaar. En een bakje olijven gemarineerd in… gember! Erg lekker! Het voorgerecht was tonijn, in drie varianten: tartaar, rauw en een beetje gebakken. Met wassabisaus, dus echt oosterse smaken. Heerlijk. Het zag er prachtig opgemaakt uit. Was ook niet weinig, voor een voorgerecht. En dat kwam goed uit, wij zijn dol op tonijn! Het hoofdgerecht was rundvlees, ook weer in meerdere varianten. Dat hadden ze goed gedaan, met lekkere smaak, bijna te zout voor mij. En de eendenlever op het draadjesvlees smolt op mijn tong. De combi was echt lekker. Het dessert was warm chocoladetaartje. Uiteraard als je hem openmaakt, smolt de chocolade eruit: jammie. Met een beetje vanille-ijs erbij. Al met al een heerlijk maal, goed bereid, maar geen bijzondere of overdreven gerechten of ingrediënten. Een goede keus voor De Restaurantweek, want je wilt mensen die niet vaak uit eten gaan nu afschrikken, met veel uitzonderlijke smaken.

Wij komen nog een keer terug!

Heerlijk gegeten, mooie bijpassende wijnen, vriendelijke, snelle bediening, in een comfortabele moderne stijl. Wat wil je nog meer bij een avond tafelen?! Want goed gezelschap dat zijn wij wel…! We gaan hier ongetwijfeld nog een keer terugkomen voor Nijmegen Eet. Zodat we ook de “echte” kaart leren kennen.

Inmiddels is de schat verder gegaan onder de naam restaurant Witlof. In het pand aan de Waalkade zit nu restaurant Holy Five.

restaurantwitlof.nl

, , ,

5 reacties op De Schat: Betaalbare luxe tijdens De Restaurantweek

 1. Anja oktober 1, 2010 om 17:57 #

  Deze recensie van de Schat is nog van de locatie op het oude adres. Inmiddels (zomer 2010) is De Schat verhuisd, naar een ander pand, twee straatjes verderop. Dus daar gaan we zeker ook nog een keer eten en een recensie over schrijven.

 2. tim februari 10, 2012 om 16:57 #

  Mooi verhaal. bedank voor de tip

Trackbacks / Pingbacks

 1. Recensie restaurant Liberty - maart 15, 2011

  […] eerdere edities van de Restaurantweek aten we bij de restaurants De Schat, Manna en Oporto. Alhoewel de laatste uit dit rijtje tijdens de Eetweek van DiningCity was. Dan […]

 2. Recensie Frank's Food & Grill Nijmegen - oktober 5, 2011

  […] eerdere edities van de Restaurantweek aten we bij de restaurants De Schat, Manna, Oporto en Liberty. Alhoewel Oporto, uit dit rijtje, tijdens de Eetweek van DiningCity was. […]

 3. Recensie van Karpaccio met een K in Nijmegen - mei 26, 2012

  […] Maar we hebben ook al aan heel wat Restaurantweken meegedaan. Zo aten we al bij bij de restaurants De Schat, Manna, Frank’s Food & Grill en Liberty. Nijmegen Eet Waardering voor restaurant […]

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.