Top Menu

De hemel In Nijmegen

De Hemel: Lunchen in monumentale Commanderie van St. Jan

Vorige week zondag was het erg zonnig in Nijmegen. We twijfelde of we binnen of buiten zouden gaan lunchen, want heel warm was het nou ook weer niet. Uiteindelijk vonden we een mooi zonnig plekje op het terras van De Hemel en besloten de gok te wagen. Daar uit de wind in het zonnetje was het toch goed toeven. We waren bijna bang te verbranden.

Hadden we toch niet beter in de schaduw een plekje kunnen bemachtigen? Het is ook nooit goed 🙂

De Commanderie van St. Jan

Restaurant en Brouwerscafé De Hemel is gevestigd in De Commanderie van St. Jan. Dit monument is ruim 800 jaar geleden gebouwd om reizende pelgrims een plaats te bieden om uit te rusten en op krachten te komen. In deze 800 jaar heeft het pand vele bestemmingen gehad van hospitaal, school, kazerne, kerk, kroeg, studentenhuis tot een museum. En nu deelt Restaurant en Brouwerscafé De Hemel het monument met restaurant Plaats 1. Voor het gebouw delen deze uitbaters een schitterend groot terras met kinderkopjes en bomen met mooie roze bloesem die verkoelende schaduw geven op een warme zomerse dag.

Naast eten en drinken kun je bij De Hemel ook overnachten in een van hun hotel suites. Op de website van De Hemel staan mooie foto’s van de kamers. Dat ziet er zo op het eerste gezicht fraai uit.

Griekse salade en Tosti

De lunchkaart van de hemel bestaat uit soepen, broodjes en salades. Wij bestellen twee Griekse salades en een tosti. De Griekse salades worden geserveerd met bruin brood en een tapenade van groene olijven. De Griekse salade ziet er mooi uit, maar de tosti oogt wat gewoontjes. De lunch is prima maar niet heel bijzonder.

Voor grotere gezelschappen, vanaf 8 personen, hebben ze een speciale Brouwerslunch. (€18,50 p.p).

Stadsbrouwerij De Hemel

Leuk aan de hemel is dat ze een eigen brouwerij hebben waar ze 10 verschillende biertjes brouwen die je in het café kan proeven. Biertjes met mooie namen als Godelief en Serafijn. Naast het vast assortiment aan bieren serveren ze diverse seizoensbieren. Een aantal seizoensbieren dat jaarlijks terugkeert is: Lentebok, Zomerzon en Gloeiende Gabriel.

restaurantdehemel.nl

, ,

Een reactie op De Hemel: Lunchen in monumentale Commanderie van St. Jan

  1. els erinkveld oktober 22, 2013 om 19:15 #

    Wij hebben vandaag wĂ©Ă©r genoten van ’n voortreffelijke lunch voor 7 dames die elkaar jaarlijks op deze manier ontmoeten. Buiten dat het zeer smaakvol was en ’n super gezellige bediening!!! hadden we ook nog eens geweldig weer! Dank jullie wel en iig tot volgend jaar!

    Hartelijke groet,namens ‘De boezemclub’ Els erinkveld

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.