Top Menu

de firma in nijmegen

De Firma: Internationaal streetfood aan de Waal

De Firma zit in het pand waar voorheen Isabel’s Bistro gevestigd was. Isabel’s Bistro was het eerste restaurant dat we bezochten en waar we over schreven. Toen aten we binnen in dit karakteristieke gebouw. Maar nu, jaren later, eten we heerlijk buiten op het terras. In 2013 won dit terras de tweede prijs in onze publieksprijs voor beste terras van Nijmegen. En nu we hier buiten zitten vinden we dat ook meer dan logisch. Want het uitzicht op de Waal, met ondergaande zon, is wonderschoon.

Het is warm en dus bestellen we snel een glas huisgemaakte ice tea. Ondertussen worstelen we met de menukaart. De zelfgemaakte ijsthee is een ECHTE AANRADER, maar de menukaart vind ik minder geslaagd. Die bestaat namelijk uit langwerpige stukken gelamineerd karton, die met een ring verbonden zijn. Niet echt goed hanteerbaar, naar mijn mening.

De wereldse gerechten van De Firma

Als de strijd met de menukaart gestreden is, ontdek je dat De Firma allerlei uiteenlopende gerechten te bieden heeft. Gerechten die ze zelf benoemen als streetfood van over de hele wereld.

Die wereldse gerechten doen me denken aan ons bezoek aan Bleeckerstreet. Daar serveren ze namelijk ook gerechten uit alle windstreken. Maar daar is iedere vergelijking ook mee gemaakt.

Streetfood kan ouderwets lekker zijn

Nu rukt het eten aan. We hebben om te beginnen de Thaise mosselen besteld. Die moeten we zelf uit hun schelpen friemelen, wat wel de moeite waard is. Ze zijn zeker smakelijk, maar wat er precies Thais aan is, ontgaat ons een beetje. Er zitten wat noodles tussen en in de schelpen. Maar de smaak van typische Thaise specerijen, als bijvoorbeeld citroengras, mis ik een beetje.

Omdat we met zijn tweeën zijn, bestellen we nog wat meer. Een grappig gerecht dat aan vroeger doet denken is kip met appelmoes. De kip is heerlijk mals en de appelmoes is lekker zelf gemaakt, met kaneel en vanille. Om je vingers bij af te likken!


Ook laten we de gegrilde witvisfilet komen. Daar leunen weer wat noodles tegenaan. De vis zelf is lekker sappig. Daar is duidelijk aandacht aan besteed.

Smakelijke Bulgogi

Waar ook met veel toewijding aan gewerkt lijkt te zijn, is aan de Bulgogi die wij als vleesgerecht besteld hebben. Er is kwistig omgesprongen met de sojasaus waaraan dit Koreaanse rundvleesgerecht onder andere zijn karakteristieke smaak ontleent. En die bevalt me wel.

Kortom een lekker maal, voor een schappelijke prijs, op een prachtige locatie…

De Firma biedt meer

Als je ergens anders wilt genieten van het eten dat De Firma te bieden heeft, kun je mailen met hun locatiemanager. Op de menukaart lijkt het er op dat ze zelfs in het buitenland catering verzorgen!?

Een andere mogelijkheid om anderen te verrassen met een bijzondere eetervaring is de giftcard. Die is te krijgen in het restaurant en te bestellen via Het Hoofdkwartier Horeca.

Verder is leuk om te weten dat de koffie van de Nijmeegse koffiebranderij Blommers komt.

De Firma doet er veel aan om zichzelf op de kaart te zetten. Als jij er lekker gegeten hebt, plaats dan een enthousiaste reactie.

De Firma
Lage Markt 47, 6511 VK Nijmegen
024 324 6040
Bezoek website

, , , , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.