Top Menu

credible in nijmegen

Credible: Eten als toerist in eigen stad

In Nijmegen op zoek naar een plek waar je kunt eten, drinken én slapen? Dan kun je prima terecht bij hotel/restaurant Credible. Daar gaan we dit keer een hapje eten. Het is aangenaam weer, dus hadden we een plaatsje kunnen zoeken op het ruime buitenterras. Maar omdat je buiten midden in het voorbij rijdend verkeer zit, kiezen wij ervoor binnen te gaan zitten.

Het valt ons op dat, hoewel het maandag is, het toch best druk is…

Is Credible geloofwaardig of ongelooflijk?

Wij waren ooit eerder op deze plek, toen het nog Oporto heette. Nu staat er in rode en lichtgevende letters de, wat verwarrende, naam Credible op het pand. Credible betekent geloofwaardig. Maar op Internet komen we ook de naam In-credible tegen, dat dan weer ongelooflijk betekent.

We discussiëren over wat wij een betere naam vinden. En vragen ons af of het eten inderdaad geloofwaardig is of misschien gewoon ongelooflijk lekker!

hotel restaurant credible in nijmegen

Thaise curry en Spicy taco’s

Mijn disgenoot heeft gekozen voor de Thaise Massaman curry met gamba’s, aardappel, basilicum, pinda’s en paksoi. Die is goed van smaak, oordeelt hij, maar wordt na enige tijd wat eentonig. Hij adviseert er een kleine salade bij te bestellen.

Zelf heb ik mijn oog laten vallen op de Spicy fish taco’s met zalm, ijsbergsla en limoen crѐme fraîche. Niet makkelijk naar binnen te krijgen met mes en vork, moet ik zeggen. Ook het mandje waar de taco’s in liggen maakt het niet eenvoudig ze te verorberen.

Als ik eenmaal besluit de taco’s dan maar met de blote hand te lijf te gaan, vind ik ze toch wel erg lekker. Vooral de limoen crѐme fraîche vind ik verrassend lekker.

Wat nemen we als toetje?

We sluiten dit maal af met een paar fruitige toetjes: de Pana Cotta van Tequila met limoen en munt voor mijn tafelgenoot, voor mij de Hangop met aardbeien. Dat laatste heb ik vooral gekozen omdat ik nog nooit Hangop gegeten heb. Het valt niet tegen. De lekkere frisse yoghurt smaak prettig gecompleteerd met de aardbeien. Ook de Pana Cotta valt in de smaak, begrijp ik van mijn tafelgenoot.

Gezellig interieur met veel leuke details

Ook verrassend is het interieur van Credible. Die roept bij ons een vakantiesfeer op, de sfeer van backpacken en in Hostels overnachten. Er is een zitkuil met luie stoelen. Verder staan er boekenrekken vol boeken. En als de rekening na afloop wordt gebracht is die in een doos gehuld, dat eruit ziet als een groot en dik boek. Er is kortom veel aandacht besteed aan details.

Slapen kun je hier ook nog

Op de bovenverdieping van Credible is een aantal slaapkamers ingericht. Allemaal met Wifi en Flatscreen TV en eigen badkamers. Op de website zien ze er smaakvol ingericht uit. Van 1 persoonskamer tot 2 à 3 personen kun je er terecht.

incredible.nl

, ,

Een reactie op Credible: Eten als toerist in eigen stad

  1. Mike Van De Mortel juli 26, 2016 om 10:07 #

    In plaats van thuis onderuit op de bank liggen doe ik dat veel liever tussen de gasten van IN-Credible. Het is eigenlijk een hotel maar voor mij is het mijn favoriete lunchroom in Nijmegen. Een avondmaal is er overigens ook prima! Prettige sfeer daar, vooral ook op zaterdagochtend als ik van mijn tweewekelijks marktbezoek af kom, mag ik daar graag een latte met huisgemaakte taart nuttigen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.