Top Menu

bleeckerstreet in nijmegen

Bleeckerstreet: Onbeperkt eten, is dat fijn?

Het is helaas wat te koud om buiten, op het terras, te eten. Daarom zoeken wij een plekje binnen in restaurant Bleeckerstreet. Hier kun je voor een vaste prijs van € 29.95 de hele avond onbeperkt genieten van wereldse gerechten. Het concept onbeperkt eten is wellicht voor de grote eters onder ons bijzonder aantrekkelijk. In Nijmegen kun je ook terecht bij de restaurants La Cubanita en Shabu Shabu, die op dezelfde manier klanten proberen te trekken. Maar als wij eerlijk mogen zijn, is het idee van onbeperkt eten niet zonder meer ons ding.

Wij komen om 18:00 uur binnen en dan is er nog niemand. Een uur later zit het hier helemaal vol. Een deel van de zaak is, zo op het oog, overgenomen door een gezelschap dat hier feest komt vieren. Onbeperkt, wellicht?

De wereldse gerechten van Bleeckerstreet

Als ik de menukaart bestudeer, snap ik waarom Bleeckerstreet reclame maakt met het concept: onbeperkt genieten van wereldse gerechten. Op de uitgebreide menukaart vind ik namelijk Franse, Marokkaanse, Indische, Italiaanse, Thaise en Spaanse gerechten. Volop keus en volop variatie dus. Wel benieuwd of al die verschillende smaken bij elkaar passen!?

Eén voorafje en meerdere voorgerechtjes

Voordat we bestellen wordt er alvast wat stokbrood met smeerseltjes, en een beetje aardappelsalade, voor ons op tafel gezet. Dit voorafje laten we grotendeels weer weghalen, want we hebben nog heel wat gangen voor de boeg.

Om te beginnen laten we de Catalaanse mosselen, de sashimi en de romige kreeftensoep aanrukken. De mosselen zitten nog in hun schelp, best lekker en leuk om even mee te spelen. De kreeftensoep valt ons wat tegen. Je verwacht op zijn minst een vermoeden van cognac, maar nee.

Onbeperkt hoofdgerechten verorberen

Dan volgen nu de hoofdgerechten. Wij hebben gekozen voor de rendang (Indisch), de warm gerookte zalm, Thai chicken en de gebakken hele sliptong. De rendang (gestoofd rundvlees) had van mij wel een slagje pittiger gemogen, de zalm is niet echt warm en de sliptong is niet gefileerd. Maar dat is, als je in een restaurant sliptong bestelt, heel gebruikelijk. Dat had ik kunnen weten.

Maar vanavond is het voor mij nog een hele strijd om het visvlees zonder veel graten naar binnen te krijgen. Mijn tafelgenoot lukt dat wel en hij zegt dat het voor hem het lekkerste hoofdgerecht is. We hebben nu wel genoeg hoofdgerechten gegeten en laten het hierbij.

Onbeperkt toetjes eten lukt nog net

Voor ons gevoel zitten we al behoorlijk vol. Om het idee van onbeperkt eten toch wat eer aan te doen, besluiten we tot slot een dubbele portie toetjes te bestellen.

Ondertussen ondervragen we het vriendelijke meisje, dat ons bedient, of wij nu weinig besteld hebben. Er zijn inderdaad gasten die het idee van onbeperkt eten meer uitbuiten, moet ze bekennen.

Maar goed, daar komen de toetjes al. Die zijn verrassend vormgegeven. In kleine weckpotjes worden de cheesecake met lemon custard en de tiramisu van bitterkoekjes geserveerd. Origineel en smakelijk, maar genoeg is genoeg! Ik krijg nog net mijn tweede toetje naar binnen. Een witte chocolademousse met pure chocolade crunch.

Een volle zaak spreekt voor zich

Het moge duidelijk zijn dat onbeperkt eten niet echt iets voor mij is. Maar dat wil niet zeggen dat het concept niet klopt. Want zoals ik al eerder vermelde zit de zaak helemaal vol vanavond. En tegen een volle zaak kun je weinig inbrengen. Dus als jij wel houdt van veel eten voor een schappelijke prijs, dan kun je bij Bleeckerstreet prima terecht!

Bleeckerstreet
Kelfkensbos 29, 6511 TB Nijmegen
024 324 1627
Bezoek website

, , , , , ,

2 reacties op Bleeckerstreet: Onbeperkt eten, is dat fijn?

  1. Mark Ruiken juli 25, 2016 om 16:53 #

    Leuk te lezen, jammer alleen dat de toon die je schetst hoofdzakelijk gaat over dat “all you can eat” niet jou ding is.

    • Michel van der Maas juli 26, 2016 om 14:42 #

      Bedankt voor je reactie, ik hoor wat je zegt, maar “all you can eat” is toch juist jullie core business? Of zie ik dat verkeerd?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.