Top Menu

bistrobar berlin in nijmegen

Bistrobar Berlin: Dineren à la Ron Blaauw

Het gebouw aan de Daalseweg 17 is in de loop der jaren vaak verbouwd, maar steeds restaurant geweest. Als Station Oost was het heel bekend, dat werd later #BRUUT en nu heet het dan Bistrobar Berlin. Wij namen een kijkje en gingen er gezellig een hapje eten.

Van #BRUUT naar Bistrobar Berlin

Wij zijn nieuwsgierig: hoe is de overgang van #BRUUT naar Bistrobar Berlin eigenlijk tot stand gekomen? Desgevraagd doet de aardige jongeman die ons vanavond bedient de gang van zaken uit de doeken.

#BRUUT was voorheen een uitstekend adres voor smakelijke soepen, sandwiches, wraps en salades. Geleidelijk aan begonnen echter de bezoekersaantallen terug te lopen. Op zoek naar een nieuwe formule viel het oog op de aanpak van Ron Gastrobar in Amsterdam. De stoute schoenen aangetrokken en aan chefkok en televisie-persoonlijkheid Ron Blaauw die daar de teugels in handen had om hulp gevraagd.

Alles kan, alles mag

De manier van werken, hier bij Bistrobar Berlin, is ongetwijfeld sterk beïnvloed door de tips van de huisadviseur. De menukaart heeft iets weg van een krantenbijlage. Het lettertype vind je ook terug op de internetsite van Ron Gastrobar, en er is ruimte uitgespaard voor een commentaar en een foto van Ron Blaauw. Hij zegt ondermeer:

Verfijnd, simpel, maar toch iedere keer verrassend [….] Niet al te gek doen, maar focus op kwaliteit en vooral op de ambiance, dat is mijn perfecte avond. Enjoy!

Je kunt je diner inderdaad zeer bijzonder opbouwen. Je hebt hier in Bistrobar Berlin ruime keus uit zeer uiteenlopende gerechten, die allemaal € 10 kosten. Wij zijn met zijn tweeën en kiezen er voor twee visgerechten en twee vleesgerechten te laten komen. Wat ook mag: het eten delen, dan komen er op verzoek meerdere bordjes op tafel.

Samen zullen we alles delen

Als eerste eten we de helft van een pitabroodje met tonijn, spitskool en currymayonaise. Wel even wat gemorrel om de tonijn in dat halve pitabroodje te krijgen, maar ja, dat hoeft natuurlijk ook helemaal niet, dat is meer een probleem van uw recensent. Het gerecht op zich is best smakelijk.

Het tweede visgerecht dat we laten komen is de zachtgegaarde makreelfilet met tabouleh en kruidenyoghurt. Inderdaad een verrassende combinatie, die je eerder in de Libanese keuken zou verwachten. Toch gaan deze salade en de kruidenmayonaise hier aangenaam samen met de vis.

Minder blij wordt uw recensent van het pitabroodje met kippendij. Misschien is de tahin te flauw. Ook kikkererwten kunnen mij nooit echt bekoren. Wel prettig is de aanwezigheid van stukjes munt.

We zijn het er tenslotte snel over eens wat we het lekkerste gerecht vonden, dat we ter tafel hebben laten komen: de eend. De chutney van rode biet vult de krachtige smaak van de eend prima aan en de pistache-nootjes zijn aangenaam verrassend.

De toetjes

Hoewel we eigenlijk al helemaal voldaan zijn, laten we ons door de bediening overhalen het warme chocoladetaartje niet over te slaan. Dat is inderdaad erg lekker. Om het idee van ‘samen zullen we alles delen’ geen geweld aan te doen, laten we als laatste de millefeuille met crème suisse, gezouten caramel en bananenijs aanrukken. Dat klinkt chique en is nog een hele mond vol.

Lekker rood wijntje erbij en om het met Ron Blaauw te zeggen: Dat is mijn perfecte avond. Ons advies: laat niet te veel gerechten komen, het ziet er allemaal op papier heel lekker uit, maar overeet je niet…

bistrobarberlin.nl

,

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.