Top Menu

weet je wel in nijmegen

Weet je Wel: Lunch in de benedenstad weet je niet

Weet je wel bestaat niet meer.
Uuuuuhhhhh… we zitten in een soort van lunchfase… weet je wel weet je niet, zou Koos Koets zeggen. Zaten we vorige week nog aan het biologische brood van Sid en Liv, deze zaterdagmiddag genoten we onze lunch in de benedenstad bij Weet je Wel. Bij binnenkomst, om het middaguur, is de zaak nog akelig leeg. Maar er is wel een aantal tafels gereserveerd, zien we.

Al snel loopt de zaak dan ook vol en neemt daarmee ook het geluid van uitgelaten kletsende mensen toe…

Alweer zo’n slechte akoestiek

Vorige week bij Sid en Liv konden mijn tafelgenoot en ik elkaar ook al amper verstaan en dat is in deze zaak niet minder. Voordat onze oren gaan piepen besluiten we naar boven te verhuizen waar nog niemand zit. De serveerster snapt het wel. Zij heeft zelf ook last van het lawaai, terwijl ze zich al niet zo lekker voelt deze dag. Het arme meisje…

Het is denk ik toch iets met die oude, hoge, smalle panden in Nijmegen die minder geschikt zijn voor grote groepen kwakende mensen. Dan kan de lunch nog zo lekker zijn, het is toch prettig als je elkaar ook kan verstaan!

Krokant Turks brood

Voor een aantal broodjes gebruiken ze Turks brood dat ze even grillen, zodat het lekker warm en krokant wordt. Een aantal weken geleden was ik hier ook en toen heb ik de huis gemaakte hamburger gegeten. Een runderburger in Italiaanse stijl met tomaat, rucola, pijnboompitten en basilicummayonaise die ook op het Turkse brood wordt geserveerd. Erg lekker maar besluit toch deze keer voor de Tandoori te gaan. Dit is Turks brood met tandoori van scharrelkip, ananas, zoetzure komkommer, taugé en een kerrie-gembermayonaise.

Mijn tafelgenoot besteld een olijvenbol met dungesneden runderlende, pesto, zongedroogde tomaatjes, Parmezaanse kaas en pijnboompitten. Die ziet er ook niet verkeerd uit.

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.