Top Menu

Smaakrijk in Nijmegen

Smaakrijk: Lunch & Zo in de benedenstad

Ik heb al vaker het idee gehad om bij Smaakrijk in Nijmegen te gaan lunchen, maar steeds kies ik voor een andere zaak omdat Smaakrijk van buiten claustrofobisch klein oogt. Maar gelukkig valt dat reuze mee, want eenmaal binnen blijkt de zaak een heel stuk groter dan verwacht. En ze hebben zelfs een stadstuin met terras om in de zomer buiten te lunchen.

We nemen plaats aan de grote tafel voor zes personen. Deze staat aan het raam met zicht op de stadstuin. Hierdoor is het mooi licht aan tafel. Eenmaal plaatsgenomen en besteld is de zaak zo goed als volgelopen en moeten we de zespersoons tafel delen…

Landelijke sfeer bij Smaakrijk

De menukaart ligt al klaar op de mooie licht houten tafel. Deze kaart ziet er qua vormgeving wel heel gewoontjes uit en lijkt wel een spreadsheet. Hier is duidelijk minder aandacht aan besteed dan de rest van de inrichting. Want de zaak heeft een gezellige, rustieke en landelijke sfeer met rode tegeltjes en veel hout. Je waant je bijna even op het platteland.

Op de vloer gebakken brood

Alle broodjes worden in vier varianten geserveerd. Op de vloer gebakken brood in bruin of wit, ciabatta met rozemarijn of een grof volkoren bol. Wij kiezen voor het bruine op de vloer gebakken brood. We nemen er eentje met gerookte kip en een BLT. Ze worden geserveerd in een soort van zakje om uit het vuistje te eten. Een lekkere stevige boterham en met een kopje thee een prima lunch. Maar dat het brood op de vloer gebakken is proeven we niet direct, daar zal je een kenner voor moeten zijn vrees ik.

smaakrijknijmegen.nl

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.