Top Menu

sid en liv in nijmegen

Sid en Liv: Jammer van de slechte akoestiek

Sid en Liv bestaat niet meer.
Afgelopen zaterdagmiddag gingen we lunchen bij Sid en Liv aan de Van Welderenstraat in Nijmegen. Dat idee hadden blijkbaar meer mensen, want bij binnenkomst is de zaak afgeladen vol. We kunnen nog net een klein tweepersoons tafeltje bemachtigen achter in de zaak, maar dan kan er ook niemand meer bij. Komt dit volk omdat het zo’n hippe zaak is of is het eten gewoon erg goed?

Dit vragen we ons af maar kunnen elkaar amper verstaan. Er is overal veel zorg aan besteed, zien we duidelijk, maar de akoestiek laat te wensen over …

Brood van het bakkerscafé

Het brood dat Sid en Liv serveren komt van het bakkerscafé ‘Brood op de Plank’ en wordt elke dag vers voor hen gebakken. ‘Brood op de Plank’ biedt werk aan mensen met een beperking. Het doel is dat ze leren zelfstandig te functioneren in een bedrijf en verantwoordelijk te zijn voor een taak. Een prachtige zaak vinden Sid en Liv.

Het brood is gebakken volgens oude recepten en met biologische grondstoffen. Dat moeten we dan maar eens proberen en bestellen een bruine boterham met huisgerookte zalm en eentje met kalfsfricandeau. Het sausje van crème fraiche, kappertjes en dille smaakt heerlijk bij de zalm. Maar de tonijnmayonaise bij de kalfsfricandeau is erg flauw, naar onze smaak.

Er is thee en thee bij Sid en Liv

Naast een zorgvuldige selectie van de broodleverancier is er ook goed nagedacht over wie de thee mag leveren aan Sid en Liv. De keuze hiervoor is gevallen op het fameuze theebedrijf Betjeman en Barton. Een Frans bedrijf met een vestiging in Den Haag, dat uitsluitend handgeplukte theesoorten inkoopt, lezen we op de menukaart.

Dus dat wordt een kop thee bij onze boterham. Mijn disgenoot besteld een Verveine en lijkt te weten waar hij het over heeft. Hij heeft ‘m thuis in gedroogde vorm, maar krijgt hier een vers plantje om zijn theetje van te trekken. Ik daarentegen ben niet zo’n thee-expert en laat me adviseren door de serveerster. Omdat ik wel van zwarte thee hou moet ik de Mélanche Pouchkine maar proberen, zegt ze. Dat blijkt achteraf een prima advies.

Een reactie op Sid en Liv: Jammer van de slechte akoestiek

  1. Moeder oktober 7, 2015 om 16:03 #

    Onbeschofte gastheer Sid en Liv

    Vandaag geprobeerd gezellig te gaan lunchen met mijn dochter van 3. Boterhammetje voor m’n dochter mee genomen om ‘dat lust ik niet’ gedoe te voorkomen. M’n dochter zit heel rustig te smikkelen. Zelf thee en een tosti besteld. Reactie van de gastheer: m’n dochter mag haar eigen boterham niet opeten want dat hoort niet zo in de horeca. Als ik aangeef dat dit elders wel geaccepteerd wordt, krijg ik te horen dat ik daar maar naar toe moet, bij Sid en Liv ben ik niet meer welkom. Wat een trieste, gierige en onbeschofte bedoening. En jammer zo een horeca ervaring voor m’n dochter!
    Dus opgelet alle moeders: meegebrachte flesjes, hapjes, boterhammetje: niet bij Sid en Liv! Als het aan Sid en Liv ligt blijven we gewoon thuis op de bank met onze kinders.
    Nb: ik heb medelijden met de dame naast me met 1 colaatje in drie kwartier, misschien mag zij ook wel niet meer terugkomen!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.