Top Menu

proeflokaal beij ons in nijmegen

Proeflokaal Beij Ons: Buiten lunchen midden in Oost

Vanaf 12:00 uur kunnen we bij Proeflokaal Beij Ons terecht voor de lunch, had ik op de site gelezen. Dus als we er op tijd zijn hoeven we vast geen tafeltje te reserveren, lijkt me. En dat klopt, want het terras is bij aankomst zo goed als leeg. Maar daar komt snel verandering in op deze zonnige zaterdagmiddag. Eenmaal gesetteld, in de zon, druppelen de terrasgangers binnen. Uuuhhh… buiten.

Ondertussen probeer ik het assortiment lunchgerechten op de menukaart te vinden, maar dat blijkt me zo één, twee, drie niet te lukken…

Lunch assortiment op onhandige kaart

Voor de lunchgerechten verwijst de ober ons naar een krijtbord aan de rand van het terras. Daarop staan de salades, sandwiches en soepen opgekrabbeld. Helaas werkt hier niemand met een mooi schooljuffen handschrift, want het kost ons even om het menu te ontcijferen. De salades en sandwiches hebben allemaal één prijs en dat is wel zo praktisch. We besluiten voor een sandwich te gaan. Mijn lunchgenoten nemen de sandwich Brie met walnoten en appel-perenstroop en ik heb wel zin in de Zalm met een roereitje en wasabi-mayonaise.

We krijgen deze lekkernijen geserveerd op maisbrood van het bakkerscafé Brood op de Plank. En dat is lekker brood, weet ik nog van onze lunch bij Sid en Liv. Blijkbaar is dit initiatief populair in de Nijmeegse horeca!?

Uitbundige sandwiches

Als je Nijmegen Eet een beetje volgt, dan weet je dat we laatste tijd wat vaker zijn gaan lunchen in de stad. We hebben inmiddels al een aantal mooie tentjes bezocht. Vandaag zitten we niet op het meest luxe terras van Nijmegen, maar zijn de sandwiches des te overvloedig. Nee, ze zijn hier niet te flauw met de porties. En dat vinden we helemaal niet erg, want het smaakt ons allemaal even goed! En oh ja, je kan ’s avonds ook een hapje eten bij Proeflokaal Beij Ons binnen of op het terras.

Reserveren is in principe niet mogelijk (lees ik later op de site van Proeflokaal Beij Ons.)

beijons.nl

,

2 reacties op Proeflokaal Beij Ons: Buiten lunchen midden in Oost

  1. Saleh april 1, 2012 om 15:26 #

    Toplocatie: erg gezellig maar toch rustig, top horeca managers and bovenal echt Nijmeegs!

  2. person december 11, 2015 om 14:26 #

    In april 2015 zaten we met een MFC bewoner op terras. Plotseling begon een oudere vrouw die ook op terras zat nogal discriminerende uitspraken te doen over de MFC bewoner. Personeel van Beij Ons koos partij voor die vrouw en we moesten opeens van terras weg terwijl we niets strafbaars of aanstootgevende hadden gedaan. We werden ook nog eens valselijk beschuldigd van “gooien met terrasmeubels” en ze belden politie. Dit discriminatie en is gewoon misbruik maken van politie-instantie ! En dan doen de mensen van dat cafe net alsof het heel nette burgers zijn, nee , ze discrimineren simpelweg !! Niet bepaald representatief voor “marxistisch – links Nijmegen” !!!!
    (P.S. datum van eten bij proeflokaal n.v.t. maar was verplicht in te vullen en april stond er niet meer bij)

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.