Top Menu

oortjeshekken Bij Nijmegen

Oortjeshekken: Lunchen in de Ooijpolder

Het is herfstvakantie en redelijk weer, dus besluit ik met een aantal vrienden een rondje te gaan fietsen door de Ooijpolder. We besluiten om over de Ooijse bandijk naar Oortjeshekken te fietsen voor een lunch. Oortjeshekken is een begrip in Nijmegen en omgeving…

…maar voor die enkele Nijmegenaar die Oortjeshekken niet kent is dit een leuk artikel 🙂

Oortjeshekken in de Ooijpolder

Oortjeshekken is een idyllische locatie gelegen aan de Erlecomsedam, nabij de bizonbaai, in de Ooijpolder. Op het grote terras is het vooral in de zomer goed toeven. Vandaag is het zeker geen hele warme herfstdag, maar voor ons lekker genoeg om op het terras plaats te nemen. Het valt ons op dat het opvallend rustig is voor de herfstvakantie. Want we hebben hier ook wel dagen meegemaakt dat de rij voor de kassa tot buiten de deur stond.

Maar nu kunnen we gelukkig direct bestellen en afrekenen. Het is, hier bij Oortjeshekken, namelijk niet zo dat er een ober naar je tafel komt om je bestelling op te nemen. Nee je moet hier alles zelf doen, van het bestellen tot aan het afruimen. Wat ik persoonlijk wel een minpuntje vind!

Beetje karige lunch bij Oortjeshekken

De lunchkaart van Oortjeshekken is niet al te uitgebreid. Je kunt wat borrelhapjes bestellen, een soep van de dag, enkele broodjes, appeltaart en cake. Dit tenminste als je op de bonnefooi hier komt lunchen. Echter als je van tevoren een lunch besteld dan is de verzorging stukken beter.

Dan begin je namelijk met een huisgemaakte soep, gevolgd door een groot bord met verschillende soorten fruit en groenten, diverse verse broodjes zoals een croissantje, pain au chocolat of pain raisin, een biologisch waldkornbolletje, een biologisch wit broodje, kerstnotenbrood, een cracker, een yoghurtje en beschuitje brie en beleg. Kannetjes koffie en thee kun je onbeperkt bijbestellen tijdens de lunch en deze zijn bij de prijs inbegrepen.

Naast een uitgebreide lunch zijn er nog meer mogelijkheden in dit lieflijke etablissement. Zoals dineren, overnachten, vergaderen en voorstellingen.

vacature Oortjeshekken

Vacature nieuwe kok.

Zelfstandig werkende kok gevraagd

Op het toilet hangt al een tijdje een vacature voor een nieuwe kok. Wat mij betreft mag deze kok zich wel op de lunchkaart storten, want die vind ik nogal karig. Vier eenvoudig belegde soorten broodjes, van de knollentuin, en een soep. Dat is toch niet meer van deze tijd!

Website

,

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.