Top Menu

nostra in nijmegen

Nostra: Lunch met luxe broodjes in trendy interieur

Regelmatig heb ik me, als ik op een zomermiddag voorbij Nostra liep, verbaasd over hoe vol het terras zat. Verbaasd omdat ik de locatie nou niet zo fantastisch vindt voor een terras. Wat zal het geheim van dat tentje zijn, vroeg ik mij dan af. Misschien is het de ruime collectie aan Europese wijnen die ze serveren dat het terras zo aantrekkelijk maakt?

Dus gaan we logischerwijs midden in de winter, als het sneeuwt, naar Nostra voor een lunch. Zodat ik nog niet het geheim van het terras heb kunnen ontdekken…

Broodjes als specialiteit

Onder de kop specialiteiten van de menukaart staat een keur aan luxe broodjes waaronder de Nostra Bol. Deze bol is behoorlijk prijzig en belegd met kalkoen, waar we allebei geen zin in hebben. Nee, we gaan voor een bruin volkoren broodje met pastrami. Pastrami is een soort gerookt, gepekeld rundvlees. Het komt oorspronkelijk uit Roemenië, waar het vooral van schapenvlees wordt gemaakt lezen we snel even, via mobiel internet, op Wikipedia voordat we het broodje bestellen. Mijn disgenoot en ik hebben toevallig beiden nog nooit pastrami gegeten, dus dit is een uitgelezen kans.

De pastrami in combinatie met de groene mosterd, die erbij geserveerd wordt, smaakt erg goed. Het broodje is niet goedkoop, maar is daarentegen zo dik belegd dat je het niet uit het vuistje kan eten. Nee, hier moet toch echt mes en vork aan te pas komen.

Het trendy interieur van Nostra

Nostra is modern ingericht met een grote oranje fluwelen bank en moderne kunst aan de muur. Een hippe tent kun je gerust zeggen. Achterin de zaak kun je een trappetje omlaag naar een donker en knus hoekje of je kan een trappetje omhoog naar een, door een groot dakraam, verlichte vide. Daar gaan wij zitten, want het is verder in deze lunch en winebar al donker genoeg op deze sombere winterdag.

nostra.nl

Trackbacks / Pingbacks

  1. Recensie van Bagels & Beans in Nijmegen - april 4, 2012

    […] binnenkomst valt ons direct op dat het erg donker is in de zaak. Ze hebben hier, net als bij Nostra, ook zo’n groot luifel boven het raam en dat houdt veel te veel licht tegen. Jammer, want het […]

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.