Top Menu

Lux In nijmegen

Lux: Uitgebreide lunch met twaalf uurtje

Omdat ik op de kat had gepast kreeg ik van de buren twee cadeaubonnen van Lux in Nijmegen. Een mooie gelegenheid om daar eens een lunch te gebruiken, want die bonnen zijn te gebruiken voor hun horeca, film, debat, theater en muziek activiteiten. Omdat het buiten regent gaan we binnen zitten in plaats van op het terras aan de Mariënburg.

De eethoek binnen is wel wat donker en dan hoor ik de dames aan de tafel naast mij ook over klagen…

De lunchkaart van Lux

Ondanks dat Lux op de eerste plaats een filmhuis is, is de horecagelegenheid behoorlijk uitgebreid. De lunchkaart liegt er dan ook niet om met broodjes, soepen, maaltijdsalades, voorgerechten, lunchpasta’s, tosti’s, panini’s en het speciale twaalf uurtje. Ik twijfel of ik een lunch pasta zal nemen maar besluit toch voor het speciale twaalf uurtje te gaan.

Zo ook mijn tafelgenoot…

Het twaalf uurtje

Dit lunchgerecht bestaat uit twee sneetjes zonnepittenbrood met kaas van de Ravenswaard, gebakken eitje, kopje soep, groene salade en een Van Dobbenkroket. Er is ook een vegetarische variant. Het geheel wordt mooi gepresenteerd op een groot bord. Er ligt zoveel op dat je niet weet waar te beginnen. Eerst maar het soepje, want die is warm. Het lijkt op iets van een kervel en mosterd soepje, maar pin me daar niet op vast. In ieder geval lekker. Ook de kaas van kaasboerderij Ravenswaard in Afferden is heerlijk pittig.

Kortom heb je stevige trek dan is dit twaalf uurtje een echte aanrader!

luxnijmegen.nl

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.