Top Menu

de blonde pater In Nijmegen

De Blonde Pater: Een licht alcoholische lunch

Enigszins bezorgd stap ik De Blonde Pater binnen voor een lunch. God allemachtig wat is het hier druk! Het lijkt wel of half Nijmegen is uitgelopen om hier een broodje of een soepje te eten. Over de hoofden tuur ik of ik ergens nog een vrij tafeltje kan vinden. Gelukkig zie ik dan dat mijn lunchgenoot al een tafeltje heeft bemachtigd. En zie ik het goed, zit hij al aan de rode wijn?

Dat is niet mis op dit tijdstip… of zie ik het toch verkeerd? Het glaasje dampt een beetje…

Wat is toch dat dampende glaasje?

Het blijkt Glühwein te zijn. Eigenlijk nog niet zo gek idee, zo’n glaasje warme kruidige wijn. Al is het niet heel koud buiten. Nippend aan de Glühwein besef ik dat ik eigenlijk deze hele winter (en dan vooral de kerstperiode) nog geen Glühwein gehad heb. Dat is bijzonder want meestal maak ik wel een pannetje, van dit goddelijk vocht, voor de donkere dagen. De serveerster vertelt ons dat ze de Glühwein zelf kruiden. Dat is maar goed ook, want die kant en klare flessen zijn meestal veel te zoet.

Uitgebreide lunch en ontbijt kaart

De lunch kaart van De Blonde Pater is zeer uitgebreid. Met een aantal soepen en salades, maar vooral veel sandwiches. We bestellen een Caprese (een ciabatta met mozzarella, tomaat, zelfgemaakte pesto en pijnboompitten), een Tuna (een meerkorenbroodje met sla, tonijn met Japanse sojamayo, rose gemberslices, lente-ui en bieslook) en een pittige oosterse pompoen soep. Bij elkaar een heerlijke lunch, waarvan de pompoen soep het hoogtepunt is. Al is deze niet echt pittig, zoals vermeld op de lunch kaart.

blondepater.nl

Trackbacks / Pingbacks

  1. Bairro Alto wint Nijmegen Eet Publieksprijs - Nijmegen Eet - augustus 3, 2013

    […] begon de top drie vorm te krijgen. Het was al snel duidelijk dat de strijd zou gaan tussen café De Blonde Pater, Bairro Alto en Tati. Lange tijd stond café De Blonde Pater op plaats 1 op de voet gevolgd door […]

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.