Top Menu

Brood op de Plank: Lunchen in het bakkerscafé

Bij Brood op de Plank, op het terrein van de voormalige Dobbelmanfabrieken in Nijmegen, wordt dagelijks vers biologisch brood gebakken. Je kunt het daar in de bakkerswinkel kopen of in het bakkerscafé opeten. Lekker vers gebakken brood met beleg van de lokale biologische slagerij De Groene Weg en plaatselijke boerderijproducenten.

Wij nemen plaats in het bakkerscafé om direct van het warm gebakken brood te kunnen genieten…

Ontbijten en lunchen

Voor je ontbijt of lunch kun je een enkel broodje bestellen, maar ze hebben ook wat uitgebreidere variant met verschillende soorten brood en diverse soorten beleg. Wij kiezen voor de lunchvariant met de soep van de dag. Dat is deze keer een preisoepje met mosterdzaad.

Als we de soep op hebben, krijgen we een groot bord met daarop twee dikke sneden heerlijk vers bruin brood met zaden en pitten en een vers broodje. Als beleg liggen er twee flinke plakken oude kaas, vier paar plakjes pastrami, een bakje olijven-tomaten tapenade, jam en wat vers fruit. Dat ziet er geweldig en weldadig uit.

Het smaakt allemaal erg goed en is ook ruim voldoende. Ik mag wel zeggen dit is een lunch voor de grote eter. Ben je dat niet bestel dan de variant zonder soep of gewoon een enkel broodje.

De missie van Brood op de plank

In de bakkerij, winkel en in het lunchcafé werken mensen met een beperking. Door middel van werk en opleiding biedt brood op de plank en een nieuw perspectief. Daarbij is hun aanpak gericht op versterking van zelf regie en op een gewaardeerde rol in de maatschappij.

Dit betekent niet dat er voor de lol brood gebakken wordt. Naast hun maatschappelijke doelstelling moet het vers gebakken brood wel degelijk exploitabel zijn.

Bakkerscafé Brood op de plank is een stichting met een eigen bestuur. Het is een initiatief van Pluryn, de Driestroom en RIBW Nijmegen-Rivierenland.

bakkerscafe.nl

, , ,

Trackbacks / Pingbacks

  1. BliXem: Een torenhoge lunch - december 4, 2015

    […] BliXem is er bijvoorbeeld ook Bakkerscafé Brood op de Plank. Deze bakkerij met lunchroom ligt in de wijk Bottendaal. Hier werken, net als bij BliXem, sociaal […]

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.