Top Menu

Blixem in nijmegen

BliXem: Een torenhoge lunch

Gratis draadloos internet staat er op de website van Blixem. Handig als je een workaholic bent en geen minuut offline kan zijn. Maar wij komen hier vandaag toch echt voor de lunch, en niet om te werken. We zijn hier al een poosje niet meer geweest, maar gelukkig hebben ze nog steeds een uitgebreide lunchkaart.

Het valt ons meteen weer op in wat voor mooi pand, aan de Groesbeekseweg in Nijmegen, ze eigenlijk zitten…

Blixem klassiekers

Midden op de lunchkaart prijken de Blixem klassiekers, genaamd Flatjes. Dit zijn speciaal voor Blixem torenhoog gebakken bruine biologische broodjes met zonnebloempitten. Hiervan hebben ze een variant met vis en één met kaas. Wij besluiten voor de vis te gaan.

Eenmaal opgediend staat er inderdaad een torenhoog broodje voor onze neus op tafel. Hoe gaan we dit varkentje nu eens wassen. Gewoon naar binnen proppen als een Big Mac? Nee, we besluiten het beschaafd laagje voor laagje op te eten.

Het broodje is mooi opgemaakt met veel garnituur als: dille, citroen en grote kappers. Het bovenste laagje bestaat uit een tonijn paprika mousse die helaas erg droog is. Gelukkig smaken de gerookte forel en de gepocheerde zalm wel goed, wat de droge tonijn ietwat doet vergeten.

Blixem is onderdeel van Pluryn

Pluryn bevordert actieve deelname van mensen met een beperking aan de samenleving. Hun maatschappelijke ondernemingen vormen daarin een belangrijke schakel. De assistent-medewerkers hebben er arbeidsmatige dagbesteding of bereiden zich voor op het werken bij een bedrijf.

Naast Blixem is er bijvoorbeeld ook Bakkerscafé Brood op de Plank. Deze bakkerij met lunchroom ligt in de wijk Bottendaal. Hier werken, net als bij Blixem, sociaal kwetsbare mensen met een lichamelijke, verstandelijke, psychische of geriatrische aandoening of beperking.

Blixemnijmegen.nl

,

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.