Top Menu

Bairro Alto in Nijmegen

Bairro Alto: Lunchen op grote hoogte

Omdat we de afgelopen periode behoorlijk wat lunchcafé’s bezocht hadden, kregen we het idee om onze lezers te vragen waar je volgens hen het beste kan lunchen in Nijmegen. Op Facebook maakte we een poll aan en vulde al wat opties in, zodat men kon gaan stemmen met de mogelijkheid om zelf ook opties toe te voegen. De poll deed het beter dan wij verwacht hadden. Inmiddels hebben ruim 15.000 mensen de vraag gezien, waarvan ruim 250 mensen gestemd hebben. Op dit moment staan Café de Blonde Pater en Tati bovenaan en volgt Bairro Alto hen op de voet. Daarom werd het hoog tijd dat we Bairro Alto maar eens een bezoek brachten, als men daar zo enthousiast over is. Café de Blonde Pater en Tati hadden we namelijk al bezocht.

Zo gezegd zo gedaan…

Wie drinkt er nog gewone koffie?

Hoewel ze behoorlijk wat broodjes serveren, profileert Bairro Alto zich op internet voornamelijk als koffiebar. “Verstopt achter de ‘Grote Markt’ en haar toeristen verscholen, is Bairro Alto een bekende plek onder de lokale bevolking. Dit onafhankelijke cafe is de perfecte plek voor klanten om te ontspannen en tot rust te komen met een kopje koffie en zelfgebakken taart”: staat er op hun Facebook pagina. En als je op hun naam Googled is het eerste zoekresultaat ook van de website: debestekoffievan.nl

Naast de bekende espresso en cappuccino serveren ze een keur aan Italiaanse koffie’s als de Latte Macchiato en de Moccachino. Die proberen we dan ook uit, maar eerst een broodje met een groot glas verse muntthee.

Bairro Alto broodje van de dag

Op de kaart, die op tafel ligt, staan alleen maar dranken vermeld. We twijfelen even of we hier wel kunnen lunchen, maar al snel zien we dat de broodjes achteraan in de zaak op de muur staan geschreven. Wij bestellen een broodje van de dag, een broodje brie en een tosti. Het broodje van de dag is een broodje met gerookte kipfilet. Dat ziet er mooi opgemaakt uit. En ook het broodje brie is rijk gevuld. En een tosti, ja dat blijft een tosti!

Na het broodje en de koffie vraag ik nog even, aan de aardige serveerster, waar hun bijzondere naam vandaan komt. Ze vertelt me dat Bairro Alto hoog gelegen wijk betekent. Dit is een wijk in Lissabon met allemaal gezellige winkeltjes, net als de Nijmeegse bovenstad.

bairroalto.nl

2 reacties op Bairro Alto: Lunchen op grote hoogte

  1. Minke november 20, 2015 om 10:10 #

    Het bijzondere van de bairro alto vind ik dat je met mooi weer een mandje krijgt met (heerlijk) eten en drinken en dan daarvan op het veldje tegenover in de zon kunt gaan genieten. Leuk en relaxed sfeertje, waar je vanaf de leestafel van kunt meegenieten.

Trackbacks / Pingbacks

  1. Bairro Alto wint Nijmegen Eet Publieksprijs - Nijmegen Eet - juni 5, 2013

    […] vorm te krijgen. Het was al snel duidelijk dat de strijd zou gaan tussen café De Blonde Pater, Bairro Alto en Tati. Lange tijd stond café De Blonde Pater op plaats 1 op de voet gevolgd door Tati. Bairro […]

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.